Etter å ha tapt for Bayern München i åpningskampen av Champions League-gruppespillet, trengte hardt pressede Ronald Koeman en opptur med sitt Barcelona-lag i Portugal. Slik ble det ikke.

Istedenfor endte det med braktap.

– Jeg føler stor støtte fra spillerne mine. Men fra klubben? Jeg vet ikke, sier Koeman i intervjuet etter kampen.

Manageren får, som han selv melder, støtte fra spillerne etter nok en fadese.

– Jeg mener det ikke hjelper å bytte trener, sier Frenkie de Jong om krisen.

– Klubben er i en gedigen identitetskrise. De er vant til å bli hyllet verden over, og så blir de plutselig pisset på i Europa. Hvor lang tid vil det ta før de er tilbake på det nivået vi er vant til å se dem? Det kan fort ta noen sesonger, sier Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampen.

Darwin Nunez satte ballen i nettet allerede før tre minutter var spilt, før Rafa Silva og Nunez igjen scoret i andre omgang. Barcelona-stopper Eric Garcia fikk i tillegg marsjordre like før slutt. Det var hans andre utvisning denne sesongen.

– Barcelona uten Messi er, om du har sett dem de siste årene, akkurat slik man kunne forvente seg Barcelona uten Messi, skriver tidligere Barcelona-spiller- og nåværende tv-anker hos BBC, Gary Lineker på Twitter.

foto
Benfica-spillerne ga hjemmepublikummet en real festkveld mot Barcelona. Foto: Armando Franca / AP

Ifølge den spanske statistikeren Mister Chip, har bare 12 av 140 lag som har tapt begge åpningskampene kommet seg videre fra gruppespillet. Dermed har Barcelona - statistisk sett - 8,6% sjanse for å komme seg videre.

I de to neste rundene venter Dinamo Kiev for Barcelona. I 13 av de 14 siste sesongene har katalanerne vunnet gruppen sin i det gjeveste selskap.