Kun ett poeng skilte Sandefjord på direkte nedrykk og Vålerenga på kvalikkplass før kamp.

Nå er Sandefjord forbi - og Vålerenga er på direkte nedrykk på klubbens 110-årsdag.

– Det er tungt. Det er nok mange som kommer til å sove ganske dårlig i natt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til VG.

– Hvordan er stemningen i garderoben nå?

– Den er akkurat som du helt sikkert kan tenke det. Det er dørgende stille og tungt. Kampen står og bikker begge veier, og jeg kunne stått her og sagt at «nå er vi på vei» med et godt resultat, men så skjer det motsatte, konkluderer Bakke.

I kampens 93. minutt, snek Franklin Nyenetue seg bak Enga-forsvaret og stanget inn 3–2-seier for Sandefjord.

– Det er alle angrepsspilleres drøm å avgjøre kampen helt på slutten. Det er lenge siden vi har tatt tre poeng, så det er jævlig deilig. Det var ekstra deilig at det var på jubileumsdagen til Vålerenga, sier matchvinner Franklin Nyenetue til VG.

FESTBREMS: Sandefjord satte en stopper for folkefesten på Intility. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

For det var rigget til folkefest og jubelkveld på Intility:

Trond Ingebretsen, mannen bak «Vålerenga Kjerke», spilte til allsang før kamp, og Klanen bar med seg et øredøvende kor inn på stadion.

I stedet spolerte Sandefjord festen og sendte Vålerenga ned på nedrykksplass.

– Tabellen lyver aldri. Man er så god som tabellen viser og det er ikke vits å legge skjul på hvor vi er. Vi må jobbe knallhardt vi som er her, sier Enga-kaptein Stefan Strandberg til VG.

På de åtte siste Eliteserie-kampene har det blitt syv tap og en uavgjort for Vålerenga. Forrige seier kom i 16. mai-kampen mot HamKam.

– Vi er inne i en ond sirkel der vi spiller og spiller. Vi vinner nok i antall sjanser per kamp men får ikke uttelling, og så blir vi straffa, oppsummerer Strandberg.

Vålerenga startet riktignok best i ettermiddagssola:

Etter en halvtam førsteomgang kom omsider den forløsende jubelen etter bare seks minutter av annenomgang – Seedy Jatta stupte inn et perfekt slått innlegg fra Simen Juklerød.

Men så skrudde Sandefjord på turboen.

Ti minutter senere hamret gledesdreperen Filip Ottosson inn et frispark fra like utenfor 16-meteren og lagene var like langt.

Og etter ti nye minutter var kampen snudd. En gress-suser fra Danilo Al-Saed fant hele veien forbi Magnus Sjøeng og inn i nettmaskene.

Helt på tampen trodde hjemmefansen at Petter Strand hadde reddet et poeng med et fantastisk brassepark. Men så slo Sandefjord til igjen:

Tre minutter på overtid stanget Franklin «Daddys Boy» Nyenetue inn 3–2-seier for Sandefjord.

Før kampen lå Vålerenga på kvalikplass og Sandefjord på direkte nedrykk med kun ett poeng som skilte.

Med lørdagens seier klatrer Sandefjord forbi de kongeblå og overtar kvalikplassen.