Etter en tam førsteomgang kunne Finne gitt hjemmelaget en drømmestart etter pause. Felix Horn Myhre gikk i bakken i Sarpsborgs 16-meter, og Brann-spissen sto klar fra elleve meter.

Finne maktet ikke å score på sin gamle lagkamerat i Vålerenga, Kjetil Haug. Spissen satte ballen i tverrliggeren og ut, og gjestene slapp med skrekken.

Men Brann skulle få en sjanse til.

MISS: Brann-spiss Bård Finne bommer fra 11-metersmerket. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Få minutter senere fikk Sarpsborg-stopper Anton Skipper ballen i armen i 16-meteren etter en blokkering av stopperkollega Bjørn Inge Utvik fra kort hold. Ikke bare fikk Brann nok en straffe - Skipper ble også utvist da han fikk sitt andre gule kort for kvelden.

Skipper og de andre Sarpsborg-spillerne skjønte lite og protesterte mot avgjørelsen, men ble ikke hørt.

Da byttet Brann straffeskytter, og Heltne Nilsen gikk frem. Brann-kapteinen sendte Haug feil vei og var iskald da han sørget for ledelse midtveis i andre omgang.

Tidligere i uken havnet Brann også i et annet straffedrama, da AZ Alkmaar stakk av med avansement til Conference League-gruppespill etter en dramatisk seier på straffesparkkonkurranse i avgjørende playoff-kamp:

Lite stemte for Brann i første omgang, og det var gjestene som skapte det lille som var med målsjanser. Både Victor Torp og Bjørn Inge Utvik var nære på å sende gjestene i ledelsen før pause, men en redning med ansiktet (!) fra Mathias Dyngeland og en blokkering fra Heltne Nilsen hindret Sarpsborg-scoringer.

Jo Inge Berget fikk sin Sarpsborg 08-debut i andre omgang, og kunne fort ha utlignet for gjestene sluttminuttene. Innbytteren fikk en kjempesjanse fra kort hold, men maktet ikke å styre volleyen på mål.

Dermed endte det med 1–0-seier for Brann.