Anne Kjersti Kalvå dro hjem fra VM i Planica sist sesong med stafettgull og to sølv. Denne sesongen har hun en 7. plass som bestenotering.

– Det er blitt litt mye noen ganger. Jeg har måttet justere. Det gjør kanskje, sammen med litt sykdom, at jeg ikke kommer inn i sesongen med like mye overskudd som i fjor. Men det kommer, sier Kalvå til VG.

Løperne møtte pressen utenfor smøretraileren foran prøve-VM torsdag formiddag. Fredag ble Kalvå nummer 23 på sprinten som Kristine Stavås Skistad vant. De svenske damene ble spurtslått og klaget på trønder-publikummet. I løpet av tre verdenscuphelger har de norske damene én pallplass på distanserenn, Heidi Weng ble nummer to på 10 kilometeren i Östersund sist helg, og tok til tårene.

Kalvå forteller at viljen til å utvikle seg etter jubelmesterskapet i Planica kanskje har vært litt i overkant stor. Kalvå skal gå alle tre rennene i Granåsen.

– Planica var et fantastisk mesterskap for oss, og vi hadde en bra start på sesongen i fjor. Men så er det noen av oss som har kommet litt skjevt ut i år. Vi vil alltid utvikle oss, og vil pushe grensene enda mer. Kanskje har vi vært litt ivrige og pushet litt hardt i år, sier Kalvå.

I februar 2025 er det VM i Trondheim. Denne helgen skal langrennsløperne teste VM-løypene i verdenscupen. Lørdag er det 20 kilometer med skibytte, mens helgen avsluttes med 10 kilometer klassisk søndag.

– Vi har bikket over litt noen ganger og har måttet hente oss inn. Det er små marginer. Vi ligger på knivseggen, noen ganger bikker vi over. Det er ikke mer innviklet enn det.

Landslagstrener Stig Rune Kveen er positiv etter én pallplass på distanse på tre konkurransehelger.

– Det er ikke noen nedtur i det hele tatt. Vi er på skuddhold. Vi vet at konkurrentene trener bra, sier Kveen.

– Dere er fornøyd med én pallplass på distanse?

– Ja, vi er fornøyd med det, absolutt, svarer Kveen.

Slik så det ut da Kristine Stavås Skistad spurtet ned svenskene på sprinten i prøve-VM fredag:

Anne Kjersti Kalvå understreker at det ikke er noen grunn til å bli utålmodig ennå. Hun har stor tro på at de norske damene kommer. I tillegg har sist sesongs verdenscupvinner sammenlagt Tiril Udnes Weng vært ute med sykdom. Hun har fortsatt ikke konkurrert denne sesongen og er heller ikke til start i Granåsen.

– Det er ikke noe artig ikke å gå superfort på ski. Men vi prøver å beholde roen. Gleder meg til å konkurrere her. Jeg vil mer på pallen, sier Kalvå og smiler.