Slovakiske Petra Vlhova vant foran tyske Lena Dürr og østerrikske Katharina Liensberger. Den amerikanske storfavoritten Mikaela Shiffrin havnet rett utenfor pallen.

– Jeg er kjempefornøyd. Dette viser at jeg har masse mer å gå på. For meg handler det bare om å bygge selvtillit og tørre å gjøre det de aller beste jentene gjør, sier Tviberg til Viaplay.

Fra startnummer 25 kjørte Tviberg ned til 7.-plass i første omgang. Hun hadde dermed en gyllen mulighet til å sikre seg ny karrierebeste, men etter en andre omgang av det svakere slaget kjørte hun inn til en foreløpig 5.-plass. Til slutt endte 29-åringen utenfor topp ti.

Tviberg har en 6.-plass fra Killington i fjor som bestenotering i slalåm i verdenscupen.

Mina Fürst Holtmann og Thea Louise Stjernesund hadde også et greit utgangspunkt etter første omgang, men klarte heller ikke å følge opp. De ble henholdsvis nummer 20 og 23.

– Det er sykt irriterende. Det er kjipt. Jeg hadde lyst til å klatre litt, så dette var irriterende, sier Stjernesund til rettighetshaveren.

Bianca Bakke Westhoff kjørte ned fra startnummer 50 til 34.-plass og tok seg ikke videre til finalen. Det gjorde heller ikke Kristin Lysdahl, som kjørte ut.

Fartsgutta skulle egentlig vært i aksjon i Zermatt-Cervinia, men grunnet et massivt snøfall og vind ble lørdagens utforrenn avlyst. Dersom været tillater det, har Aleksander Aamodt Kilde & co. en ny sjanse søndag formiddag.

Slalåmjentene skal i aksjon igjen søndag. Også da kjøres det slalåm i Levi.