• Det hadde ikke gått fem minutter før Glimt hadde scoret sitt første seriemål i 2023. Mvuka satte fart, Hugo Vetlesen pirket ballen tilbake til Sondre Sørli, som banket til – og sarpekeeper Anders Kristiansen var sjanseløs. 1–0.

  • Matchuret viste 12 minutter da det ble 2–0: Mvuka skapte igjen kaos i Sarpsborg-forsvaret og la ballen til Albert Grønbæk, som satte ballen i mål fra kort hold.

Men Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var skuffet over lagets prestasjon i andre omgang, særlig etter at Sarpsborgs Jeppe Andersen ble utvist.

– Det vi gjør etter pause er langt under pari. Veldig skuffende. Det skal ikke være mulig å la denne kampen leve slik den gjør, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

– Hva skyldes det?

– Vi blir altfor utålmodige i angrep. Mens det ikke blir så viktig å jobbe med kraft defensivt. Det er en kombinasjon av det, svarer Knutsen.

Glimt-spillerne Hugo Vetlesen og Patrick Berg forteller begge at de var småsyke før kampen. Vetlesen la til at han ikke ville «skylde noe» på det.

– Vi faller ned på intensitet. Sarpsborg skal ikke få dominere da de får en utvist, sier Vetlesen.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Tidlig i 2. omgang sparket Sarpsborg 08s Jeppe Andersen ned Glimt-backen Isak Helstad Amundsen. Ola Hobber Nilsen ga først gult kort, men VAR ba dommeren se nærmere på situasjonen – og da endte det med rødt kort til Sarpsborg, som fikk en drøy halvtime med én mann mindre.

– Jeg har aldri vært stor fan av VAR, det må jeg innrømme, sier Andersen og legger til at han ikke hadde sett situasjonen på nytt.

Sarpsborg hadde en ball inne midt i 1. omgang, men Peter Reinhardsens scoring ble det ikke noe av - etter at VAR hadde vært inne og sjekket for offside.

– Nå sitter det noen på VAR-rommet og svetter. Når det tar såpass lang tid, tyder det på at de tegner noen linjer som er veldig tette, sier Yaw Amankwah, TV 2-ekspert, på direkten.

– For meg er det vanskelig å se at det er offside. Jeg tror ikke jeg treffer ballen, sier Sarpsborgs Mikkel Maigaard til TV 2.

– Det er noe nytt for oss, sier han om å vente lenge på en VAR-avgjørelse.

0–2: Albert Grønbæks skudd fra spiss vinkel har gått forbi keeper Anders Kristiansen (t.h.) og inn i Sarpsborgs nettmasker. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Glimt vant begge kampene mot Sarpsborg 4–1 i 2022.

Bodø/Glimt kom aldri i posisjon til å ta sitt tredje strake seriegull i 2022. De kom for sent i gang. Den fellen har ikke Glimt-trener Knutsen tenkt å gå i denne gang.

I september kom Patrick Berg hjem, det samme gjorde Marius Lode og etter hvert også Fredrik Bjørkan og keeper Nikita Haikin. Alle fire spilte fra start i Sarpsborg 2. påskedag.

6.932 tilskuere mot Glimt er det nest beste for Sarpsborg 08 hjemme. 7.042 mot Rosenborg i 2019 er rekorden.

Sarpsborg hadde en merkverdig 2022-sesong. På sommeren ble det åtte tap på rad og laget raste fra medaljekamp til bunnstrid. Men på de ti siste var Olavsbyens menn ubeseiret og endte på 8. plass til slutt.

Sarpsborg har mandagskamp mot Vålerenga, mens Bodø/Glimt får besøk av Stabæk i neste serierunde.