Rosenborg-treneren har nemlig vært i svært hardt vær etter kun seks poeng på de første syv kampene. Flere eksperter mente at Kjetil Rekdal kunne få sparken hvis det ikke ble seier mot Haugesund.

Nå kan han imidlertid ha skaffet seg litt arbeidsro.

– Jeg har vært rolig hele dagen, egentlig. Det er tortur, selvfølgelig, for alle som er glad i Rosenborg, sier Rekdal til VG.

Morten Bjørlo satte inn kampens eneste mål foran 21 264 tilskuere på Lerkendal. Det er trøndernes første seier siden serieåpningen mot Viking 2. påskedag.

– Vi trengte en seier nå, så det var deilig å se den gå inn. Det var ikke godt nok det vi leverte i dag, heller. Men vi tok en seier og må bygge videre på det, sier matchvinneren til TV 2 rett etter sluttsignalet.

Hør hva Bjørlo sa etter kampen her.

RBK-trener Rekdal er enig i den dommen:

– Vi er nødt til å bli en god del bedre enn det vi er nå, sier Rekdal til VG.

– På hva da?

– På det meste, svarer Rekdal.

I forkant av kampen uttalte Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli til VG at Rosenborg måtte vinne og at det var et spørsmål om «å være eller ikke være» for Rekdals del.

– Jeg følger ikke med på det i det hele tatt. Jeg gjør så godt jeg kan ut fra forutsetningene og mannskapet vi har. Jeg forholder meg til realiteten, så får andre rundt holde på med sine ting. Jeg er verken journalist eller ekspert, jeg er en fotballtrener som prøver å få maks ut av laget mitt og utvikle det, sier Rekdal.

– Du er en rutinert mann i «gamet», du vet hvordan det funker. Hvor lettet blir man når man får den trepoengeren?

– Ja, men vi må ha flere. Den gleden varer i et par sekunder, så er det 17. mai og tog i morgen. Så er det ny trening. Vi får tilbake Carlo Holse til Brann. Kanskje Ole Sæter også. Vi har litt mer å gå på bak her. Vi tar kamp for kamp, det er en tett liga, sier Rekdal.

Se hele intervjuet med Rekdal.

Som følge av cupfinalehelgen spilles neste Rosenborg-kamp først 24. mai. Da venter Trygg/Lade i første runde i den nye cupen, som avsluttes neste år. Neste seriekamp er borte mot Brann 29. mai.

– Det er ingen tvil om at du leder laget mot Brann?

– Det får du spørre andre om, jeg har ikke noe fokus på sånne ting. Det er en bransje der det alltid er spekulasjoner og meninger om det ene og andre. For min egen del tar jeg en dag av gangen og prøver å gjøre mitt beste, sier Rekdal.

UTVISNING: Rohit Saggi gir marsjordre til Haugesund-spilleren Magnus Christensen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Fra start satset RBK-treneren på unggutten Sverre Nypan (16) for andre kamp på rad. Han ble også belønnet i form av en målgivende pasning.

Et kvarter ut i andre omgang vant Rosenborg ballen høyt. Nypan sendte den videre til Bjørlo, som limte ballen i nettet. Midtbanespilleren er nå Rosenborgs toppscorer med to mål denne sesongen.

Trønderne fikk en hjelpende hånd midtbanespilleren Magnus Christensen pådro seg sitt andre gule kort allerede i første omgang.

Hør hva Christensen sa om utvisningen.

Etter først å ha meid ned Kristall Máni Ingason, var han for sent inne i en takling på Morten Bjørlo etter en drøy halvtime. Dommer Rohit Saggi dro opp det andre gule kortet på litt over fem minutter, og dermed måtte Christensen ta en tidlig dusj.

– Jeg synes det er voldsomt å gi to gule kort på så kort tid. Det er to situasjoner som jeg mener ikke burde gi gult kort. Jeg mener det er feil, sier Christensen til VG.

Bjørlo var på vei fremover da han ble felt. Han beskriver det som «et klart frispark», men vil ikke uttale seg om det var riktig å dømme gult kort eller ikke. Han viser imidlertid frem blod på sokken der han skal ha blitt truffet.

Vertene dominerte før pause og skapte et par muligheter, men slurvet foran Haugesund-målet.

Etter utvisningen hadde Rosenborg god kontroll på kampen, men skapte likevel ikke all verden. Først scoret Bjørlo, før det tok nesten en halvtime før Rosenborg igjen skapte en stor sjanse.

Innbytter Leo Cornic stormet nedover høyresiden og slo inn foran mål, mens Oscar Aga (også han innbytter), utrolig nok klarte å sette ballen utenfor på åpent mål. Ett mål var imidlertid nok til tre poeng dagen før Norges nasjonaldag.