– Jeg kan ikke si noe om gullet, for da blir jeg halshugget av Saltnes, Zakariassen og gjengen. Men jeg vil jo bli seriemester, sier Glimts Erik Botheim til VG om gullkampen.

Fra øverste hold i klubben har de fått beskjed om å bruke frasen «én kamp om gangen». Det er kanskje det som er hemmeligheten bak eventyret i nord. For der er det kun sportslig utvikling i fokus.

Med skader, sykdom og slitne hoder etter bragden mot José Mourinhos Roma for mindre enn en uke siden - slo Bodø/Glimt knockout på Molde i egen storstue, og leder Eliteserien med fire poeng med seks kamper igjen å spille.

Etter å ha blitt nektet å gå på byen for å feire Europa-triumfen, har de i stedet fulgt opp nye små milepæler.

Rosenborg har kapitulert, og Viking er trolig for langt unna til å gi Glimt og Molde kamp om seriegullet. Altså var det sistnevnte lags oppgave å skaffe seg et forsprang på den regjerende mesteren onsdag kveld. Det mislyktes de totalt i.

– Vi må bare vinne resten, så får vi se til slutt. Det er fortsatt en del kamper å spille. Plutselig går Glimt på en smell, og da må vi være der, sier Ohi Omoijuanfo, som var skuffet over at Molde ikke scoret før pause.

Ineffektive Molde

Fyrverkeri, 6551 tilskuere, og to lag med ett poeng mellom seg på tabellen, ga en finfin ramme på toppkampen i Molde denne onsdagen - og det var nok av interessante «snakkiser».

Langtidsskadde Ulrik Saltnes fikk nemlig selskap av Patrick Berg utenfor banen etter kneskaden mot Strømsgodset søndag.

VG LIVE: Få fyldig kampreferat her.

Med midtbaneessene ute av Kjetil Knutsens kortstokk, passet det Glimt-sjefen uhyre godt at landslagsaktuelle Ola Solbakken er i sitt livs form. Vingen sendte Amahl Pellegrino gjennom alene med keeper etter elleve minutter med både Ståle Solbakkens landslagsassistent Kent Bergersen og hans analysesjef Andrew Findlay på tribunen. Men før de rakk å notere et gedigent pluss i boka til trønderen, hadde Pellegrino tapt duellen med Moldes sisteskanse Andreas Linde.

Det vekket vertene. Anført av Magnus Wolff Eikrem, som danset seg fri i feltet og burde scoret på Nikita Haikin, så ble det tempo og trøkk. Ola Brynhildsen hadde også en stor mulighet mens Eliteserie-toppscorer «Ohi» Omoijuanfo ble passet godt på av Glimt-forsvaret.

Da Sondre Brunstad Fet, som har slitt med sykdom etter Roma-bragden sist torsdag, måtte ut ved pause - trodde de fleste at Moldes initiativ måtte ende i hjemmescoring. Men neida.

Bodø/Glimt har nok av våpen. Landslagsbacken Fredrik Bjørkan sto frem med et magisk øyeblikk. Han forserte inn i Moldes sekstenmeter på karakteristisk vis, og satte opp Fets erstatter, Hugo Vetlesen. 21-åringen plasserte inn 0–1.

– Vi hang litt i tauene i starten, men samlet oss i pausen. Hugo (Vetlesen, journ. anm.) kom inn med masse energi og vinner kampen for oss. Da kunne vi angripe mer enn vi trengte å forsvare oss, sier Erik Botheim til VG.

– Vi hadde en del store i førsteomgang. Vi gjør det igrunn litt vanskelig for oss selv. Vi glapp på både den første og andre scoringen, men ellers skapte de vel bare en til. De var dyktige som scoret på to av tre. Det er det som avgjør fotballkamper, sier Moe til VG.

GUL(L)JUBEL: Ola Solbakken (i midten) på vei mot bortefansen for å feire 0–2-målet. Kristoffer Haugen (t.v), Andreas Linde (i grønt) og Martin Bjørnbak (t.h) depper. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Store Solbakken

Så var det Ola Solbakken da. Som selvsagt scoret igjen. Fra sin høyre side kom han seg foran Moldes backfirer og løftet ballen opp i nettaket bak Linde. Til enorm jubel i den pent besøkte, gult- og sort-pyntede bortesvingen.

På seks døgn har Solbakken scoret fire mål, og 23-åringen har tatt en lederrolle på laget.

Mot Roma hjemme, Strømsgodset borte og Molde hjemme.

– Det her var jævlig deilig faktisk. Det var kult å spille mot Roma, men nå var jeg skikkelig nervøs før en vanskelig bortekamp. Å vinne her på deres hjemmebane var deilig, sier Ola Solbakken til VG.

– Ola Solbakken bør med i den neste landslagstroppen til Solbakken, konstanterer Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Discovery overfor VG.

To seire og én uavgjort der betyr at det går mot en ny fantastisk senhøst i nord. Kanskje også med enda flere spillere i rødt, hvitt og blått.