Liverpool trengte en seier for å melde seg på igjen i tetkampen i Premier League, men det ble nok en nedtur for Jürgen Klopps menn lørdag ettermiddag.

Med uavgjort hjemme mot Brighton har de nå kun ti poeng etter syv kamper og har hele elleve poeng opp til ligaleder Arsenal (som har spilt én kamp mer) og syv poeng opp til Manchester City.

I de to neste ligakampene er det nettopp Arsenal (b) og Manchester City (h) som venter for Liverpool.

– Jeg vet at vi har ti poeng og det er slik det er. Jeg gjemmer meg ikke fra det. Vi må holde sammen og bygge, sier Klopp til BBC.

Lørdag var han spesielt lite fornøyd med hvor lett Brighton-spillerne fant rom sentralt i banen.

– Det var fryktelig og forferdelig å se på, sier han på pressekonferansen etter kampen.

NYTT POENGTAP: Jürgen Klopp var ikke fornøyd med det han fikk se på Anfield lørdag. Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Liverpool-manageren sier til BBC at de ble noe overrasket over en formasjonsendring fra Brighton før kampen, og sier det er mulig å snakke både om Brightons gode start, hvordan Liverpool snudde det og hvordan de «kastet det bort» igjen.

– Vi kunne ha forsvart oss mye bedre. På en dag som dette, som starter slik, så er det viktig å kjempe seg gjennom det. Det ville vært fint hvis vi hadde vunnet. Vi har alltid problemer mot Brighton, som er et veldig godt fotballag, men vi må gjøre det bedre, sier Klopp til BBC.

TREMÅLSSCORER: Leandro Trossard (venstre) jubler sammen med Joël Veltman etter å ha utlignet til 3–3. Brighton har med det én seier og to uavgjorte kamper på de siste tre bortekampene mot Liverpool. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Hjemme mot Brighton slapp Liverpool for femte gang på syv kamper i Premier League inn kampens første mål. Trossard scoret kampens første mål allerede før det var spilt fire minutter, og før 20 minutter var spilt hadde samme mann doblet Brightons ledelse – en ledelse som på ingen måte var ufortjent.

To mål fra Roberto Firmino og et selvmål fra Adam Webster gjorde at Liverpool ledet 3–2 etter en drøy time, men Trossard ville ikke reise tomhendt fra Liverpool og sørget for uavgjort med sitt tredje mål for dagen syv minutter før slutt.

– Det er åpenbart alltid fint hvis du kan score, spesielt tre på Anfield. Vi er skuffet over at vi ikke holdt nullen, men det er godt å få et poeng her. Det er alltid vanskelig, sier Trossard ifølge BBC.

Ifølge Sky Sports er Trossard kun den tredje spilleren som har scoret hat trick borte mot Liverpool i Premier League:

På grunn av dødsfallet til dronning Elizabeth, fikk både Liverpool og Brighton to kamper utsatt. Deretter fulgte landslagsperioden og lørdagens kamp var dermed lagenes første Premier League-kamp på fire uker.

For Liverpool har det gitt dem noe tid til å snu en treg sesongstart, hvor de i Premier League har blitt fraløpt i hver eneste kamp.

For Brighton var det deres første kamp under ledelse av italienske Roberto De Zerbi, som har overtatt som manager etter at Graham Potter tok over plassen til Thomas Tuchel i Chelsea.

Ut fra start så det ut til at det var Brighton som hadde brukt de ukene best. Allerede før fire minutter var spilt fintet Trossard seg fri fra Trent Alexander-Arnold inne i feltet og avsluttet sikkert i mål.

Bortelaget hadde flere gode sjanser i minuttene som fulgte og etter 17 minutters spill kom den andre scoringen.

Alexander-Arnold mistet ballen inne på egen halvdel og Brighton nølte ikke. Igjen kom Trossard seg fri, og igjen satte han ballen sikkert forbi Alisson.

PÅ ETTERSKUDD: Trent Alexander-Arnold (sittende på kne) måtte se at Leandro Trossard sendte Brighton i ledelsen. Foto: PETER POWELL / EPA

– Det er en grunn til at Arnold ikke er med i den engelske troppen lenger. Her gjør han nok en feil, sa Steffen Iversen om Brightons andre scoring.

Roberto Firmino reduserte før pause – et mål som først ble annullert for offside, men hvor VAR grep inn og godkjente scoringen.

Samme mann utlignet tidlig i den andre omgangen og snuoperasjonen ble fullført etter et selvmål fra Adam Webster etter en drøy time, etter en svak utboksing fra keeper Robert Sánchez.

Det var Liverpools sjette scoring etter hjørnespark i Premier League denne sesongen, og en scoring som så ut til å sikre en viktig Liverpool-seier. Men så dukket Trossard opp i feltet igjen og utlignet til 3–3 i sluttminuttene.