Selv om det ble tap mot Frankrike og nedrykksspøkelse henger over Norge i Nations League betød kampen ekstra mye for debutant Mimmi Löfwenius Veum.

Hun kom inn i troppen så sent som onsdag, og startet noe overraskende allerede fredag kveld. Da «Ja, vi elsker» kom på anlegget så man den tidligere svenske spissen stå med rennende tårer nedover kinnet.

– Det var nydelig. Helt fantastisk. Det er et øyeblikk jeg har sett veldig frem mot, så det var et fint øyeblikk, sier Löfwenius Veum til VG.

– Hvor mye betyr dette for deg?

– Det betyr alt. Jeg synes fotball er det fineste som finnes. Lagidrett er det fineste. Det er helt fantastisk, og man må faen meg aldri gi seg å jobbe beinhardt, så får man uttelling til slutt. Det er masse følelser.

– Jeg har holdt på en stund da. Det har vært en del skader og graviditeter og sånt. Jeg har hatt et tydelig mål og ønsket å oppnå mer. Så det er helt magisk. Jeg er utrolig glad for at det er med disse jentene her.

Angriperen har vært ute to sesonger med to graviditeter.

GA ALT: Mimmi Löfwenius Veum gjorde seg bemerket i debuten med sin tøffe spillestil. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ute på banen viste Vålerenga-spissen hele sitt register. Hun jaget i bakrom og gikk tøft inn i duellene.

Mot slutten av kampen terget hun og på seg matchvinner Wendie Renard. Stopperkjempen gikk i bakken i en duell med spissen, og var tydelig frustrert da hun telte på fingrene hvor mange ganger hun hadde vært for sent ute.

– Jeg vet ikke hva hun snakket om jeg. Jeg løp etter ballen også var hun i veien da, sier Löfwenius Veum.

– Hun var ikke sint på deg?

– Nei, det blåser jeg i.

Se situasjonen her:

Frankrikes kaptein stilte ikke i mixed zone etter kampen, men Löfwenius Veum gjorde inntrykk på flere.

– Hun var veldig tøff i duellene. Men det er Wendie og. Det er kvalitetene deres. Vi kan ikke ta fra dem det. Vi var uenige i flere dommeravgjørelser, blant annet i noen dueller mot Löfwenius Veum. Men vi vet at det er kvalitetene deres, sier PSG-spiller Sakina Karchaoui til VG.

– Hun er en veldig god spiller. Hun er god til å angripe rom. Hun skapte problemer for oss de første minuttene. Vi må passe på henne neste kamp, fortsetter venstrebacken.

Den franske landslagssjefen ler av situasjonen.

– De er motstandere. Man er aldri fornøyd når spissen sparker til deg. Vanligvis er det motsatt i fotball. Men kampen er ferdig, vi trenger ikke å snakke mer om det, sier landslagstrener Hervé Renard til VG.

Se høydepunktene fra 1–2-tapet: