– Våre problemer er små i den store sammenhengen. Fotballen har vist at vi kan navigere veldig bra, men nå er vi med i den dugnaden og tilpasser oss det, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg tirsdag morgen.

Han har fortsatt troen på at den «reviderte» seriestart skal gå som planlagt første helgen i mai. Og Berntsen ser ingen grunn til å reise ut av landet for å omgå fellestreningsforbudet, som gjelder helt til 11. april for toppklubbene i Viken fylke. Det gjorde derimot regjerende seriemester Bodø/Glimt tidligere i vinter.

– Nei. Alt som ikke er strengt nødvendig frarådes, og det er viktig at hvis fotballen begynner å reise, må det være i takt med resten av samfunnet. Omdømmet vårt er det viktigste. Hvis Norsk Toppfotball skulle fasilitere en treningscamp et sted, avklart med myndighetene og alt er i orden, da henger vi oss nok på, svarer Sarpsborgs sportssjef.

Også Molde befinner seg i Spania, men det er for å kunne delta i Europa League-sluttspillet. Innreiserestriksjonene til Norge gjorde det umulig for romsdalingene å kunne spille på hjemmebane i turneringen, og klubben skal i stedet spille returoppgjøret mot Granada fra Spania i Budapest.

Heller ikke Mjøndalen tenker på å forlate Viken og Norge for å kunne trene.

– Nei, unødvendig utenlandstur er sterkt frarådet, så per nå er ikke det aktuelt for oss, fastslår Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Han anslår at han fikk vite om treningsforbudet ved 23.30-tiden mandag kveld.

– Selv om det er mye smitte i området, kom det likevel overraskende. Men det er spesielle tider, og det er bare å forholde seg til reglene man blir pålagt, sier Hansen.

– At vi skal spille fotball i år, er ikke noe å tenke på. Dette er et slag i trynet, men for oss i fotballen er det et svært lys i tunnelen. Nå skal det vaksineres over en lav sko, påpeker Thomas Berntsen i Sarpsborg.

– Hva tenker du om skjevheten i toppfotballen nå – at noen kan trene normalt, noen er i Spania og noen ikke får trene i det hele tatt?

– Jeg tenker ikke så mye mer enn at sånn er det i denne situasjonen. Vi gjør det beste oss ut av det, sier Berntsen.

Norges Fotballforbund (NFF) jobber for å få til et unntak for toppklubbene som er rammet av de strenge tiltakene i Viken fylke, skriver NTB.

– Det er mange lag nå som ikke får trent frem til 11. april. Hvis vi ikke får løst opp i dette, er seriestarten i mai i spill, sier konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn til NTB.

Fisketjønn opplyser at NFF er i dialog med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Kulturdepartementet.

PS! Toppfotballklubbene i Oslo er foreløpig ikke blitt ilagt treningsforbud.