Østerrike på topp, deretter Tyskland og Polen. De norske hopperne var slukøret i lagkonkurransen i storbakken, og Stöckl var ikke helt i humør han heller:

I Raw Air, det tre av 16 hopp er unnagjort, er Norge på etterskudd.

– Det har vi vært hele sesongen. Riktignok fikk vi en opptur i Lahti, sier 43-åringen, og sikter til sølvplassen nettopp i laghopping stor bakke i Finland. Men nå ble det ingen triumf foran hjemmepublikumet.

– Jeg er litt forbannet på at jeg må gratulere østerrikerne igjen. Vi kunne like godt stått på pallen. Det føles tungt at vi igjen står ved siden av.

I finalen - et hakk ned

Andreas Stjernen, Robert Johansson, Daniel Andre Tande og Johann André Forfang utgjorde det norske laget som lå på tredjeplass etter første omgang.

I finalen hoppet kvartetten ett hakk ned.

Daniel-André Tande var irritert fordi han var uheldigst med forholdene, men som Stöckl sier:

– Det var grønt lys da han satte utfor, men det varierer så fort. Det er ikke så lett å styre dette. Juryen gjorde en god jobb.

Han mener at noen av de norske hadde uflaks, men innrømmer også at gjengen må skjerpe seg foran Holmenkollsøndagen. Da blir det trolig mye folk i bakken.

Lørdag hadde også et stort publikum, ikke minst av polakker. De skaper skikkelig stemning i bakken.

Skuffet Tande

Daniel-André Tande og Johann Forfang hadde begge sett at Norge var høyere oppe på resultatlisten, ikke minst fordi de vil henge med sammenlagt.

– Jeg følte egentlig at hoppet mitt var bra hvis jeg bare hadde hatt optimale forhold, sier Tande.

Han fikk plusspoeng, som ikke er noen fordel i denne idretten.

Johann André Forfang hadde en bestemt mine der han gikk i raske skritt ut av bakken.

– Jeg er ikke så happy nå. Jeg er skuffet over egen prestasjon. Det ble stang ut. Det var vanskelige forhold i dag.

– Hva gjør du for å snu dette?

– For min del blir det å se på video og gjøre noen forbedringer. Jeg vet at jeg kan hoppe bra om dagen, så det er for tidlig å si at det er kjørt i Raw Air.

Nyvinningen Raw Air fortsetter med individuell konkurranse søndag. Allerede mandag er det et nytt renn på Lillehammer. I løpet av ti dager turneringen varer, er det ingen hviledager.

Jevnt før siste hopp

Både Johansson og Tande hevet seg i sitt andre hopp etter at begge landet på 131 meter. Det sendte Norge helt opp ryggen på tredjeplasserte Tyskland før Forfangs siste hopp.

Før den siste puljen skilte det kun 8,6 poeng mellom ledende Østerrike og Norge på fjerdeplass.

Forfang, som hoppet 127,5 meter i sitt første hopp, gjentok bedriften i finaleomgangen i utfordrende forhold. Det holdt imidlertid ikke ettersom konkurrentene strakte seg lenger ned i bakken, og Norge måtte nøye seg med fjerdeplass med 983,1 poeng.

Stefan Kraft sørget for østerriksk seier med et hopp på 134,5 meter i sitt siste hopp. Det østerrikske laget vant med totalt 999,7 poeng, mens det tyske laget fikk 987,2 poeng. Polen fulgte like bak med 986,7 poeng.