Torsdag uttalte Siv Jensen at Fremskrittsparteiet kan sette kjepper i hjulene for et OL i Tromsø hvis de får regjeringsmakt til neste år.

Administrerende direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen, frykter ikke Jensens uttalelser.

- Hvis Frp skulle bli en del av regjeringen tror jeg ikke det vil ha så stor effekt på OL-kandidaturet vårt, sier Rønningen.

- Vi gjør månedlige målinger på interessen for et OL. De viser at halvparten av Frp-velgerne er for et OL i Tromsø. Ofte virker slike sterke utsagn mot sin hensikt, og i dette tilfellet er ikke Jensen i takt med velgerne sine, fortsetter han.

- Hvis det viser seg at Frp blir en del av regjeringen, hva kan dere gjøre for å hindre dem i å stoppe OL-satsingen?

- Vi regner med at statsgarantien blir avgjort etter planen, altså i høst. Hvis vi skulle få den støtten er det jo et bindende vedtak for den kommende regjeringen, men det er et hypotetisk spørsmål som jeg egentlig ikke ønsker å svare på, sier Petter Rønningen.

Avhenger av flertall

Leder for Frp i tromsø, Anni Skogmann, er enig med partileder Jensen i at OL er en feil prioritering av penger.

- Et OL kunne vært fantastisk, men vi synes det er viktigst å ha ordentlige barnehager, en tilfredsstillende eldreomsorg og slike ting på plass før man eventuelt arrangerer et OL, sier Skogmann.

- Jeg har pratet med den sentrale ledelsen i partiet i dag, og det må understrekes at Frp ikke kan stoppe en OL-søknad uansett, så lenge de er med i regjeringen. Skulle Tromsø 2018 få statsgaranti og det viser seg at flertallet i regjeringen vil ha et OL, så må vi forholde oss til det.

Ifølge en fersk meningsmåling fra Opinion vil 32, 8 prosent av norske velgere stemme på Frp. Arbeiderpartiet får 23, 1 prosent av stemmene.

Ingen konsekvenser

Når det gjelder Petter Rønningens uttalelser om Frp-velgernes holdning til OL har Anni Skogmann følgende kommentar:

- Hvis du spør en FRp-velger om han kunne tenke seg å ha et OL i Tromsø, vil han muligens si ja. Men hvis du spør om det bør komme på bekostning av barnehager, eldre og andre ting, tror jeg nok han sier nei. Det handler litt om hvordan du stiller spørsmålet.

- Hvilke konsekvenser kan en slik uttalelse ha for valgoppslutningen til Frp?

- Vi vil nok få høre det litt fra OL-forkjemperne, men det vil nok ikke ha noe å si for oppslutningen. Vi ønsker jo å være ærlige og vise hvor vi står, noe jeg tror velgerne ser på som en styrke, sier Anni Skogmann.

Anni Skogmann Foto: Ronald Johansen