Dagligvarecupen gikk av stabelen i dag, og for en herlig fotballfest det ble. Mange av Tromsøs bedrifter barket sammen til duell, men selve indrefileten av en fotballkamp var kjendiskampen. Med en håndfull TIL-spillere, ordfører Jens Johan Hjort og ikke minst brødreparet Steinar og Roger Nilsen, så manglet det ikke på kjente ansikter i Skarphallen. Selv om mange av "Gutan" høstet mye oppmerksomhet, så var det komiker og programleder Truls Svendsen de fleste ville ha en "selfie" med.

- Jeg syntes arrangementet er helt fantastisk. Når man har muligheten til å bidra til en god sak og samtidig ha det utrolig artig, så er det ingenting som er bedre enn det, sier Truls Svendsen til iTromsø.

- Kunne du tenke deg å stille på flere slike arrangementer?

- Jeg er helt klart med flere ganger hvis jeg får muligheten. Så vidt meg bekjent så har de tjent inn masse penger allerede, så da er det vel "mission accomplished".

- Det er vesentlig hardere

Den folkekjære programlederen er for tiden aktuell med TV2 sin nye TV-serie, "Tjukken og Lillemor", der han krysser Grønland på ski sammen med Cecilie Skog.

- Nå er det vel vesentlig hardere å krysse Grønland enn å spille en fotballkamp, men jeg legger ikke skjul på at jeg fikk bra mye puls av dette her, smiler Svendsen.

Arrangørene er også storfornøyd med hvordan kjendiskampen endte.

- Turneringa har vært en fantastisk opptur. Det virket som alle koste seg under kjendiskampen, også virker det som alle de andre lagene koser seg - og det synes jeg er det aller viktigste, at folk har det gøy her, sier arrangør Thomas Nordnes.

Arsenal-spiller neste år?

Duellen mellom kjendisene endte 7-6 til de blåkledde, som blant annet besto av Jens Johan Hjort, Remi Johansen, Roger Nilsen og Anne Nymo Trulsen. Sistnevnte avgjorde kampen på straffekonkurranse, med et kontrollert straffespark

- Det er 15 år siden sist jeg spilte en fotballkamp, så jeg ble litt overrasket når venstreslegga plutselig våknet igjen, ler Nymo Trulsen.

Ordføreren scoret kampens to første mål, og feiret med å dra drakten over hodet. Han var dog ikke den eneste. Svendsen kom alene mot keeper Trond Agnar Hanssen, og plasserte den iskaldt i hjørnet. Komikeren valgte også å vise bar overkropp som sin målfeiring.

- Det må være minst 15-20 år siden sist jeg satte den i nettet, sier Svendsen.

- Hva med målet på treninga til Rosenborg?

- Stemmer! Det hadde jeg helt glemt, men det var bare et engangstilfelle at det skjedde.

Nordnes arrangerer turneringen sammen med Hans Kanebog, Tor-Erik Bergersen og Kent Erlend Øyen, og firkløveret har store planer for neste års utgave av Dagligvarecupen.

- Jeg er Arsenal-fan, så den store drømmen er å bringe en tidligere Arsenal-spiller opp hit for å spille kjendiskamp, sier Nordnes.

Pengene som blir samlet inn går til Foreningen for hjertesyke barn, og målet var 50 000 kr. Nordnes har god tro på at det målet blir innfridd.

- Kafeen og loddsalget går veldig bra, så jeg tror vi absolutt klarer å samle inn til at vi slår ny rekord.

KJENDISER: Mange kjendiser hadde møtt opp for å spille fotballkamp. Foto: Robin Andersen
KOPIERTE: Truls Svendsen kopierte målferingen til Jens Johan Hjort etter sin ene scoring. Foto: Robin Andersen
MÅLFEIRING: Her feirer Hjort en av sine to mål med å dra drakta over hodet. Foto: Robin Andersen