Tirsdag bestemte Marcussen at Start ikke skulle bruke undervarmen på Sør Arena foran denne helgens kvalikoppgjør til Eliteserien mot Bryne. Direktøren ville spare klubben for rundt 150.000 kr. Beslutningen slo feil da minusgrader førte til at banen ble erklært uspillbar like før planlagt kampstart.

Ifølge reglementet til Norges Fotballforbund skulle Bryne tilkjennes en 3–0-seier på grunn av arrangørsvikten og dermed forbedere seg på neste runde i opprykkskvaliken, mens Starts sesong ville være over. Bekreftelsen kom søndag ettermiddag.

– Jeg lukter på tilbakemeldingen jeg har fått at Bryne vinner kampen. Det er forferdelig. Jeg er lei meg på spillernes vegne og alle som er glad i Start, sa Marcussen til VG søndag formiddag.

Direktøren varsler samtidig sin avgang i dette intervjuet med VG - i påvente av den endelige avgjørelsen fra NFF. Søndag kveld bekrefter Start i en pressemelding at kommersiell leder Sveinung Hedding-Valvik blir konstituert daglig leder.

– Noen må ta ansvaret for det, og vi kommer ikke utenom at jeg har det øverste ansvaret. Jeg vil melde ifra til styret om det, sier Marcussen.

– Jeg kan bortforklare det til jeg blir blå i ansiktet, men det er utrolig trist og kjipt at det skulle ende som dette her. Jeg tar det veldig personlig.

Terje Marcussens datter, Maren Nuland Marcussen opplyser at hun, pappa Terje og broren Erik alle gir seg i Start.

«Etter 11 år i Start ble det til slutt for komplisert, og jeg har solgt min siste billett.»

«Så er det familiens fotspor som gjør at pappa, Erik og meg går ut dørene på Sparebanken Sør Arena sammen, for det er jeg uendelig takknemlig.» skriver hun på Facebook.

MØTEVIRKSOMHET: Marcussen ble avbildet på Sør Arena sent lørdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Styreleder Ole Magnus Skisland i Start bekrefter at han har fått beskjed fra Marcussen om at han trekker seg som klubbdirektør.

– Ja. Og det forholder jeg meg til. Det går ut en pressemelding fra oss nå på hvordan vi skal håndtere det, sier Skisland til VG.

– Hvordan vil du betegne situasjonen klubben befinner seg i?

– Det er en krisesituasjon på veldig mange måter som vi må håndtere på en best mulig måte.

Terje Marcussen, som blant annet har hatt uenigheter med sportssjef Magni Fannberg Magnússon tidligere i sesongen, begrunner beslutningen om å ikke sette på undervarmen slik:

– Da værmeldingen var som den var, valgte vi å ikke sette på varmen for det var meldt plussgrader frem til kampstart. Så endret været seg natt til lørdag, og da var det altfor seint å sette på varmen, sier Marcussen.

– Det er dyrt å være fattig. Vi stolte på værmeldingen, så ble det annerledes. Det er svært beklagelig.

Marcussen, som er kjent som gründer av Sørlandschips og tidligere suksessleder for håndballklubben Vipers, fyller søndag 64 år.

– Hele familien skal i selskap her, på en dag som dette. Det er noen kontraster i dette livet. Det har vært en natt med ekstremt mange stygge meldinger. Det er ikke noe morsomt. Jeg forstår at folk er frustrerte. I blanding med at de er på en fest, kommer det med ekstra styrke. Jeg har sånn sett rygg til å bære det.

– Hvordan har dialogen vært med spillerne?

– Jeg har lagt meg langpaddeflat. Jeg må ta ansvaret, og det gjør jeg definitivt.

– Hvilke følelser kjenner du på i dag?

– Tomhet, oppgitthet, frustrasjon. Jeg klandrer meg selv. Jeg forsøkte å spare klubben for 150.000 kr. Sett i ettertid, ble det veldig feil.

SKUFFET: Start-trener Sindre Tjelmeland og sportssjef Magni Fannberg (til venstre) etter at kvalikkampen til Eliteserien mellom Start og Bryne på Sør Arena i Kristiansand ble avlyst på grunn av baneforholdene lørdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB