Luis Rubiales omfavnet og ga Hermoso et kyss på munnen under medaljeseremonien i VM. I etterkant sa Hermoso at hun ikke likte gesten fra Rubiales.

– Eeeh, men jeg likte det ikke, sa Hermoso under en livesending på Instagram, gjengitt i den spanske storavisen Marca.

Se hendelsen i videovinduet øverst.

Senere kom det en uttalelse fra Hermoso via det spanske fotballforbundet. Der snur hun i saken

– Det var en helt spontan gjensidig gest på grunn av den enorme gleden det gir å vinne et verdensmesterskap, sier Hermoso i kommentarer sendt til nyhetsbyrået AFP av det spanske forbundet ifølge Sky News.

– Presidenten og jeg har et godt forhold, hans oppførsel med oss alle har vært enestående, og det var en naturlig gest av hengivenhet og takknemlighet.

RETT FØR KYSSET: Luis Rubiales gir en klem til Rocio Galvez. Rett bak kommer Hermoso. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Forbundssjefen kaller alle reaksjonene i etterkant for idiotiske.

– Kysset med Jenni? Idioter er overalt. Når to mennesker har et ubetydelig øyeblikk sammen kan vi ikke ta hensyn til tull, sa han til Radio MARCA konfrontert med hendelsen.

Hendelsen har skapt overskrifter verden over. Sveriges tidligere landslagskeeper Hedvig Lindahl kaller hendelsen «veldig forstyrrende».

– Dette er veldig forstyrrende. Etter en måned hvor vi har feiret kvinner og gleden ved kvinnefotball er det dette som vises når det er slutt. Det er ikke greit, skriver hun på Twitter.

Hendelsen har også skapt reaksjoner i Spania. Fungerende likestillingsminister Irene Montero kaller kysset for en form for seksuell vold.

– La oss ikke bare si at et kyss uten samtykke er «noe som skjer». Det er en form for seksuell vold som kvinner lider av daglig og som er usynlig. Vi kan ikke normalisere dette. Bare ja er et ja, skriver hun på Twitter.

Det har lenge stormet rundt det spanske landslaget. Et dusin spanske spillere nektet i fjor høst å spille for landslaget. Bakgrunnen har vært at de hevder det går ut over deres mentale og fysiske helse.

Mange har tolket dette som et forsøk på å bli kvitt Vilda. Det spanske forbundet valgte å støtte Vilda i saken. Før VM-finalen fikk Vilda nok en gang spørsmål rundt konflikten.

– Neste spørsmål, vær så snill, svarte landslagssjefen kontant flere ganger på rad under pressekonferansen.

Mye av kritikken har også gått mot det spanske fotballforbundet. Flere av spillerne føler de ikke har blitt prioritert og manglet mye støtteapparat.

Før kampen mot England i EM følte landslaget at de manglet gode forberedelser og taktisk analyse, skriver The Athletic.