Etter 120 minutter med dramatikk skrittet Lautaro Martínez opp for å ta straffen han måtte sette.

Argentineren banket istedenfor straffen høyt over målet og utløste elleville jubelscener blant euforiske hjemmefans. Diego Simeone, Atléticos legendariske trener, var tydelig rørt i jubelscenene.

Og hjemmelaget kan rette mye av takken for avansementet til keeper Jan Oblak.

Sloveneren leverte en enorm straffesparkkonkurranse da han nektet både Alexis Sánchez og Davy Klaassen fra 11-meteren og bidro til at Atlético Madrid er klare for kvartfinale.

GREMMER SEG: Alexis Sanchez etter straffemissen. Foto: Violeta Santos Moura / Reuters / NTB

Nervedrama

Milano-gutten Federico Dimarco ga Inter 1–0 etter 33 minutter, før Antoine Griezmann utlignet to minutter senere.

Utover i andre omgang var Atlético det førende laget i den spanske hovedstaden, men de røde og hvite slet med uttellingen.

Da klokken passerte 85 spilte minutter sto det fortsatt 1–1, og Inter gikk mot kvartfinale - men så kom scoringen som utløste himmelsk eufori på et fullsatt Metropolitano:

Atletico-legende Koke fant Memphis Depay inne foran mål og nederlenderen banket inn målet som ga ekstraomganger i Madrid.

Tidligere onsdag ble Borussia Dortmund og Julian Ryerson klare for kvartfinale med 2–0, og 3–1 sammenlagt hjemme mot PSV Eindhoven.

Fra før av er Manchester City, Barcelona, Arsenal, Real Madrid, PSG, og Bayern München klare for kvartfinalene.

Trekningen gjøres fredag 15. mars.

Thrilleren på Metropolitano sørger også for en aldri så liten kuriositet i Champions League-sammenheng:

Tirsdag sto nemlig Arsenal og Porto for den første straffesparkkonkurransen i turneringen siden finalen i 2016. (Real Madrid slo Atlético Madrid 5–3 på straffer).

Onsdag fikk vi den andre på to dager signert Inter og Atlético Madrid.