Vålerenga tok sist seriegull i 2020 og kunne lørdag bli kronet seriemestere på Intility Arena for andre gang med seier over Stabæk, men var også avhengig av at Rosenborg avga poeng mot LSK Kvinner.

Vålerenga lykkes. Det gjorde ikke Rosenborg.

For i LSK-Hallen spilte trønderne uavgjort mot LSK Kvinner. Det siste minuttet av den kampen fulgte Vålerenga på storskjermen på Intility.

– Sykt deilig! Jeg hadde egentlig ikke forventet at vi skulle vinne allerede i dag, sier Karina Sævik til VG.

– Det er mitt første gull. Jeg synes vi har gjort på en måte som gjør meg sinnssykt stolt, sier danske den danske landslagsspilleren Janni Thomsen til VG.

– Fulgte du med på LSK-RBK-resultatet underveis?

– Ikke før vi så det på skjermen etter kampen vår, svarer en strålende glad Thomsen, og slår fast at hun har lyst til å være i klubben i flere år.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg var så fokusert her. Så ser vi at LSK har corner, og det var det beste for oss. Så var det ett minutt igjen ... jeg vet da søren, vi måtte holde hodet kaldt. Nå skal jeg feire med disse, meldte Olaug Tvedten til NRK umiddelbart etter kampen og peker mot lagvenninnene.

Tvedten ble kåret til banens beste, og vant med det 10 000 kr som hun kan gi til en valgfri klubb. Da kom hun med et stikk retning Trondheim.

– Kan jeg gi det til Rosenborg? Som en liten takk?, sier Tvedten med et bredt glis om munnen.

– De trenger litt støtte, det er et fint bidrag, sier Elise Thorsnes om lagvenninnens stikk.

I etterkant har RBK-spiller Cesilie Andreassen reagert på kommentaren fra Tvedten.

– Det er lavmål, sier Andreassen til NRK.

– Jeg tror ikke hun trenger å sende stikk til noen som allerede ligger nede, sier hun.

Andreassen mener Tvedten ikke benytter muligheten til å være et godt forbilde ved å gi pengene til en breddeklubb.

– Det er helt fair at hun gir en kommentar på det. Det skjønner jeg. Det var bare ment som gøy og et litt humoristisk stikk, sier Tvedten til VG på spørsmål om motstanderens reaksjon.

KOM MED STIKK: Olaug Tvedten sendte et stikk i retning Rosenborg etter at Vålerenga sikret seriegull. Her feirer hun etter å ha fått medalje. Foto: Jørgen Braastad / VG

Tvedten har blitt kåret til banens beste flere ganger og forteller at hun flere ganger har gitt penger til både barndomsklubber og veldedige formål. Hun mener at slik humor må man tåle.

– Jeg har mange venninner på Rosenborg og sendte de melding etterpå. Jeg håpet de synes det var innanfor og at de skjønte det var ment humoristisk. Mine venninner synes i hvert fall det var innafor. De andre får synes hva de vil, sier Tvedten.

Vålerenga-trener Nils Lexerød tok over klubben i januar 2022 og har nå tatt klubben til seriegull i bare sin andre sesong i sjefsstolen.

– Det er et veldig fortjent mesterskap. Vi har vært best gjennom en lang sesong. Det har aldri før blitt spilt så mange kamper som nå. Jeg synes det er fortjent. Jeg har ikke blitt seriemester før så jeg er stolt over hva vi har fått til, sier Lexerød til NRK.

Elise Thorsnes, Olaug Tvedten og Janni Thomsen satte 1–1, 2–1 og 3–1 mot Stabæk etter at naboklubben fra Bærum kom med et skremmeskudd i førsteomgang da Monica Nedgård Isaksen sørget for ledelse.

Før nest siste runde toppet Vålerenga tabellen med to poeng foran Rosenborg.

Før det var spilt 20 minutter av kampene hadde imidlertid det hele snudd på hodet. På Intility Arena ble Nedgård Isaksen etter ti minutter spilt helt alene mot Jalen Tompkins i Vålerenga-målet og gjorde ingen feil.

I LSK Hallen tok Rosenborg ledelsen ti minutter senere ved Anna Langås Jøsendal og plutselig var trønderne på tabelltopp.

Men derfra og ut handlet det om Vålerenga i Oslo, og kampens desidert vakreste kom fra Thomsen. Dansken banket ballen i krysset og fastsatte resultatet til 3–1.

Så utlignet også LSK på Romerike. Den scoringen sørget for seriegull til Vålerenga.

– For en dramatikk. Et resultat ingen av lagene i LSK Hallen ville ha, sier NRK-kommentator Carl-Erik Torp.

Blant de ferske seriemesterne er Mimmi Löfwenius Veum som gikk fra erkerival LSK Kvinner til Vålerenga i sommer. Lørdag ble hun seriemester med Vålerenga, etter hjelp fra nettopp LSK Kvinner.

Vålerenga-spissen var veldig emosjonell da hun fikk sin landslagsdebut for noen uker siden: