Allsvenskan-klubben Sirius fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Torsdag ettermiddag bekrefter de at spilleren som avla den positive dopingprøven er den amerikanske målvakten Joshua Wicks.

Stoffet han testet positivt på var kokain.

– Akkurat nå kan jeg ikke si noe, sier Wicks til den svenske avisen Expressen.

– Vil få sparken

Sirius-sjefen Ove Sjöblom sier til avisen at 34-åringen fortsatt ikke har fått sparken, men at konsekvensen av den positive prøven kommer til å bli at han vil få det.

– Konsekvensen er at vi ikke han ha Joshua Wicks i vår klubb. Dette har en personlig tragisk side som får store konsekvenser for Wicks, og vi skal hjelpe han med å avslutte dette på en ordentlig måte. Vi ser mennesket Josh Wicks, sier Sjöblom til Expressen.

– Han er inntil videre utestengt fra alle felles anlegg, treningslokaler og arenaer, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tar det tungt

Sjöblom sier at spilleren selv tar saken svært tungt.

– Han er fortvilt over at han kunne gjøre denne feilen. Hans karriere er over, sier Sjöblom til Expressen.

Han sier til nyhetsbyrået TT at han er svært skuffet over den positive prøven.

– Dette strider imot alt det vi har jobbet for. Klubben tar sterkt avstand fra alt som har med juks og doping å gjøre, sier han til nyhetsbyrået TT.

Wicks har spilt 24 kamper for klubben han kom til før forrige sesong. Han skulle egentlig ha spilt i kampen mot Häcken onsdag, men ble fjernet fra troppen rett før kampstart.

Målvakten ble født i Tyskland, men er amerikansk statsborger. Han har blant annet spilt for LA Galaxy.