Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1.

Tiden er 25 hundredeler bedre enn Ingvill Måkestad Bovim offisielle rekord 1.59,82, satt i Zagreb i 2010. Hynnes personlige rekord er 1.59,87.

– Det er det raskeste jeg har løpt, så jeg er veldig fornøyd. Det blir jo ikke godkjent siden jeg løper med gutter, men jeg finner ingen jenter som er bedre enn meg, forklarer Hynne.

Tror på enda bedre tider

At tiden ikke blir stående som ny norsk rekord, var hun klar over på forhånd.

– Men det blir stående som personlig beste for meg, og det var det vi var ute etter. Jeg er skikkelig fornøyd med å løpe så raskt i et sånt felt. Det er veldig betryggende å se at jeg har tatt steg der jeg ønsker, sier Hynne.

– Når jeg får et skikkelig stevne og trøkk rundt det, tror jeg at jeg kan løpe ytterligere raskere. Dette er en bekreftelse på at ting er bra, fortsetter hun.

Her løper Hedda Hynne i mål på lørdagens 800 meter i Trondheim. Foto: Birger Løfaldli

Jobber mot Diamond League i Roma

Trener og samboer Erik Sakshaug var også storfornøyd.

– Jeg tror det betyr mye mentalt. Og ikke minst å se at hun kan løpe så fort selv om hun på ingen måte følte at alle brikkene falt på plass. Man får heller ikke den emosjonelle aktiveringen i et sånt stevne, det blir mer som ei treningsøkt, sier Sakshaug til NRK.

Hynne var nær å slå den norske rekorden i italienske Trieste tidligere i august. Da løp hun på tiden 1.59,94. Søndag ble hun nummer tre på 800 meter med tiden 2.01,07 i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Hynne har planlagt å løpe flere 800-metere før sesongen er over, deriblant Diamond League-stevnet i Italia 17. september og NM i Bergen samme uke.

(©NTB/100 % Sport).