– Fem minutter før billettsalget åpnet sto det flere tusen i kø inn på nettsiden. Vi solgte unna så fort som billettsystemet tålte.

Det forteller Ørjan Heldal, arrangementansvarlig i Bodø/Glimt.

Tirsdag kveld ble det klart at Bodø/Glimt, for første gang i klubbens historie tok steget til play-off til UEFA Champions League.

Dermed blir det en historisk kveld i Bodø tirsdag 16. august når det blir både CL-hymne og fullt CL-rigg når de tar imot kroatiske Dinamo Zagreb på Aspmyra Stadion.

Torsdag ettermiddag ble kampen utsolgt på kun minutter.

Heldal er usikker på om det er noen form for rekord, men er imponert over pågangen.

Det er et tegn på at det er stor interesse. Vi merker det ikke bare på billettsalget, men en ekstrem interresse rundt Glimt enerelt. Det er utrolig morsomt.

Fortsatt håp

Mange har fortsatt ikke fått sikret seg billett til skjebnekampen neste tirsdag.

Heldal gir likevel de som står uten et ørlite håp.

– Det er fortsatt et håp for de som ikke har fått billetter. Håpet de neste dagene å komme med ekstrabilletter. Det avhenger mye av UEFA og Dinamo Zagreb, forteller Heldal.

Dinamo Zagreb har krav på 200 bortebilletter. Heldal håper nå at den regjerende kroatiske seriemesteren vil si fra seg noen av billettene.

Aspmyra stadion har en kapasitet på 8000 plasser.

Dersom Bodø/Glimt skulle ta seg hele veien til Champions League, vil de i så fall være første norske klubblag siden 2007 som klarer bragden.

(Discoverys fotballekspert Christian Gauseth tror ikke Glimt klarer å nå hele veien til Champions League. Se hvorfor i videovinduet under)

Ingen ekstratribuner

Heldal har også vært inne på tanken om å montere ekstratribuner for at alle som ønsker skal få sett kampen.

Den har han imidlertid slått fra seg.

– Jeg har vært på tanken selv, men nei, det er egne krav til strukturer på tribuner som gjør at vi ikke får montert det på så kort varsel, forklarer Heldal.

De siste to årene har Glimt omtrent doblet tilskuerkapasiteten på Aspmyra.

Heldal forsikrer også om at stadion er godkjent for europaspill, også dersom de skulle gå hele veien til Champions League.

– Ja. Vi har sterke lokale entreprenører og arkitekter som sørger for at vi kommer i mål, forsikrer Heldal.