– Det er utrolig deilig. Jeg tror fansen og alle har ventet lenge på dette. Vi gjorde det tøft for oss selv, men vi klarte det til slutt, sier Veton Berisha til Discovery+ etter kampen.

For med søndagens seier sikret Viking dårligst bronsemedalje, og med Moldes uavgjortkamp mot Lillestrøm er det en teoretisk mulighet for sølv, men det ville ikke Berisha høre noe av.

– Det går ikke, i dag skal vi feste og kose oss, så får vi ta det etterpå.

Molde ligger tre poeng foran Viking med en kamp igjen å spille, men Moldenserne har betydelig bedre målforskjell.

Å feire bronsen skal også Kristoffer Løkberg som måtte ut med skade i den første omgangen.

– Jeg trenger et par pils, så blir det bra, sier Løkberg til Discovery+ og fortsetter:

– Det er sinnssykt deilig. Vi sa til hverandre før sesongen at plassen bak Molde og Bodø/Glimt er «up for grabs».

MEDALJE: Med søndagens seier sikret Viking dårligst bronsemedaljen. Foto: Carina Johansen

På motsatt banehalvdel må, og i motsatt ende av skalaen hva stemning gjelder, sto Odd-trener Jan Frode Nornes.

– Vi gjør en god bortekamp, vi spiller og har sjanser. Vi skulle hatt en soleklar straffe på 1-1, og jeg tror det første målet deres er offside. Ingenting får vår vei og det er for dårlig, vi fortjener mer, sier Nornes til Discovery+.

For på overtid av den første omgangen landet ballen i bena på Vikings Sebastian Sebulonsen, som hadde en enkel jobb med å sette den i målet bak Odds sisteskanse.

Men jubelen fra Viking ble utlignet av Odds protester. For på innlegg som til slutt endte i mål, var ballen innom Shayne Pattynama. Da så Sebulonsen helt klart ut til å være i offside, men spørsmålet var bare om ballen var innom en Odd-spiller før den nådde frem til målscoreren. TV-bildene ga ingen klare svar.

Det mente ikke dommeren som lot målet stå, Odds Joshua Kitolano på sin side pådro seg gult kort fordi han var helt overbevis om at målet ikke burde stått.

I den andre omgangen fikk Veton Berisha straffe og satte den sikkert, før Samúel Fridjónsson kom stormende bakerst i boksen og fastsatte resultatet til 3–1.

Men skuffelsen til tross, Odd er sikret spill i Eliteserien også neste sesong.

– Vi får glede oss over at vi er med i det gode selskapet også neste år, det er det viktigste nå, avslutter Nornes.