Bodø/Glimt dominerte fra første sekund mot tsjekkiske Bohemians og fikk det etter hvert som de ville på eget kunstgress i første kamp av den andre kvalifiseringsrunden til Conference League.

Men gutta i gult måtte smøre seg med tålmodighet mot et lavtliggende Bohemians-lag. Lenge slet Glimt med å skape de store sjansene på tsjekkerne.

Det endret seg like før pause, da Albert Grønbæk avsluttet et godt Glimt-angrep med å banke inn 1–0.

– Glimt har vært litt rufsete på siste tredjedel, men leder 1–0 og kommer til å kjøre over dem i andre omgang. Jeg tror det blir flere mål for de gule, var dommen fra tidligere Glimt-spiller Vegard Leikvoll Moberg i pausesendingen til VG.

JUBEL: Tidligere statsminister Erna Solberg var blant de 7 500 som fikk se Glimt slå Bohemians. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Og det fikk Moberg rett i - for kun fire minutter ut i andre omgang fikk Amahl Pellegrino spasere inn 2–0.

Bohemians, som ble nummer fire i tsjekkisk liga forrige sesong, hang langt bedre med utover i andre omgang og skapte flere farligheter for Glimt-forsvaret.

Like etter timen spilt banket Martin Hala ballen i tverrligger.

– Det kunne like gjerne vært 1–2 her som 3–0, sa VGs ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

For Glimt fikk nok av muligheter:

Først ble Ulrik Saltnes stoppet alene med keeper Michael Reichl, før Sondre Sørli smalt ballen i tverrligger på returen.

Etter sjansesløseriet til Sørli og Saltnes tok Runar Espejord ansvar i tilleggstiden - da han rundet keeperen Reichl og satte 3–0.

– Den er viktig. Aldri i livet om Bohemians tar igjen 0–3 på hjemmebane, sier Rekdal.

Glimt tar med seg et solid utgangspunkt før returen i Praha mot et Bohemians-lag som ikke har spilt Europa-fotball siden 1988.

• Returoppgjøret ser du på VG+ Sport 3. august.