Friidrettsforbundet sendte torsdag ut en pressemelding om at Gjert Ingebrigtsen, treneren til stjerneløperen Narve Gilje Nordås, ikke får trenerakkreditering til VM innendørs eller EM utendørs i 2024.

– Det er relasjonen mellom Gjert og gutta (brødrene Ingebrigtsen) som gjør det problematisk, med tanke på at de blir påvirket når de skal prestere, sier Slokvik til VG fredag.

– Handler avgjørelsen kun om forholdet mellom Gjert og brødrene, eller også om Gjerts forhold til ledere i friidrettsforbundet eller andre trenere?

– Jeg kommuniserer med Gjert, og han har en direkte stil. Men avgjørelsen dreier seg om de utøverne som skal prestere og utfordringen ligger der. Så har det også med hvordan vi ønsker at lederstilen vår skal være i forbundet.

– Er Gjerts lederstil i strid med hvordan forbundet vil at ledere skal opptre?

– Det er gutta som føler det. Jeg kan ikke si noe mer enn at det er vanskelig med tanke på det som har skjedd mellom han og gutta, svarer Slokvik.

VG har vært i kontakt med Gjert Ingebrigtsen. Han vil ikke kommentere saken.

SJEF: Erlend Slokvik, sportssjef i Friidrettsforbundet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ingebrigtsen fikk heller ikke akkreditering under VM i Budapest i sommer. Forbundet anbefaler også Olympiatoppen om å ikke gi Ingebrigtsen akkreditering til OL i Paris.

NFIF mener Gjert Ingebrigtsens tilstedeværelse skaper utrygge rammer for brødrene Ingebrigtsen. Gjert Ingebrigtsen sa torsdag til VG at han var skuffet og svært lei seg over fremstillingen til forbundet. Han føler han hadde fortjent en bedre behandling og dialog.

Gjert Ingebrigtsen trente opp sønnene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i verdenstoppen, men vinteren 2022 ble det kjent at samarbeidet var over. Det er en familiekonflikt, men årsaken bak er ikke kjent for offentligheten.

I sommer forklarte Henrik i VG hvor krevende familiekonflikten er og hvorfor de ikke kan gå ut med mer informasjon til offentligheten.

– Vet friidrettsforbundet mer om konflikten i familien nå enn tidligere?

– Ja, det gjør vi. Det har blitt snakket med begge parter. Det har kommet mer info til oss, men vi kan ikke gå ut med den, sier Slokvik.

– Gjert sier han er skuffet og lei seg over fremstillingen om at han er utrygg å ha i omgivelsene. Hva sier du til det?

– Jeg skjønner godt at han er skuffet. Men en må respektere hvordan gutta føler det. Utryggheten som er når han er til stede, har blitt signalisert til ham. Det går på Gjerts relasjon til gutta. Så skjønner jeg at han gjerne skulle ønske det ikke var sånn.

BRØDRE: Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Gjert sier han føler han i det minste hadde fortjent dialog. Hvordan kjenner du deg igjen i det utspillet?

– Han fikk beskjed om avgjørelsen i går. Det har vært møter med ham og dialogen på dette går langt tilbake i tid.

– Så du er uenig med Gjerts utspill om at det ikke har vært dialog?

– Det har vært snakket med ham om dette, svarer Slokvik.

– Hvor krevende har hele denne saken vært siden konflikten ble kjent vinteren 2022?

– Den er veldig krevende. For begge partene i familien selvsagt, og den er veldig krevende for forbundet. For det er en familiekonflikt som påvirker det sportslige og som er veldig vanskelig for forbundet å gå inn i.

– Hvordan er totalvurderingen med at Narve Gilje Nordås mister en viktig hjelper?

– Vi må ta vare på Narve og finne løsninger slik at han blir fulgt godt opp både på konkurranse og trening. Fremover må vi diskutere hvordan vi skal gjøre det i praksis.