– Jeg skal ikke lyve, jeg aner ikke hva som foregår, sier Los Angeles Clippers-spiller Bones Hyland på en åpen pressekonferanse mens han ler og rister på hodet.

23-åringen har nettopp fått spørsmål om NBAs nye «ligacup».

Teorien er enkel:

De 30 lagene deles inn i seks grupper - tre grupper i Eastern Conference og tre grupper i Western Conference.

Gjennom sesongen spiller alle lag fire kamper i hver sin gruppe - før gruppevinnerne og de to beste toerne møtes i et sluttspill.

Enkelt nok i seg selv - men så har vi grunnen til forvirring:

Alle kampene i den nye turneringen er også en del av den «vanlige» NBA-sesongen som består av 82 kamper. Det vil si at det ikke blir flere kamper enn normalt gjennom sesongen, kun at enkelt kamper får «større betydning».

De åtte beste lagene fra hver avdeling går rett til sluttspillet.

– Jeg ser på kalenderen at noen kamper har et trofé ved siden av seg og så tenker jeg: «Hvorfor er det et trofé der? Skal ikke trofeet være sluttspillet i juli?». Jeg skjønner ingenting. Jeg prøver bare å vinne kamper, ler Hyland til latter fra salen.

Nyvinningen, som har fått det lekre navnet: «In-Season Tournament», er innført av NBA-sjef Adam Silver. Formålet er å skape flere betydningsfulle kamper - etter kritikk om at NBA-sesongen mangler spenning frem til sluttspillet starter.

  • Søndag kan du følge NBA og NFL direkte med VG Scoreboard:

Spillerne og trenerne som vinner turneringen vil motta 500 000 dollar hver. (Cirka 5,5 millioner kroner).

I tillegg til et trofé, naturligvis.

– Det laget med flest «sickos» kommer til å vinne turneringen. Dette er en ny mulighet for de mest konkurransedrevne utøverne til å vinne mer, sier ESPN-ekspert JJ Reddick.

Reddick spilte selv 15 sesonger i NBA, før han la opp i 2021. Han er meget positiv til den nye turneringen:

– Du gir disse gærningene en ny grunn, et nytt insentiv, en ny milepæl, et nytt trofé å konkurrere om. Jeg har vært ute av ligaen i tre år, og jeg vil si dette: Jeg har aldri gledet meg mer til en sesong. Aldri, oppsummerer Reddick.

POSITIV: Tidligere NBA-spiller JJ Reddick er meget spent på NBAs nye turnering. Foto: STR / AFP / NTB

Og selv om Bones Hyland ikke helt skjønner hvordan turneringen fungerer, er han iallfall helt enig i at pengepremien høres fristendes ut:

– Det ligger 500 000 dollar i potten, motiverer det deg?

– Absolutt! Alle sånn ting er motiverende, ler Hyland.

OBS: Sluttspillet i In-Season Tournament vises på VG+ Sport i desember.