- Arne Myrvold mottar en godtgjørelse for å holde beredskapen nå når vi går mot kvalitetssikringsarbeidet, sier administrerende direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen til itromso.no.

Myhrvold gikk i april ut av OL-selskapets styre for å sikre klare roller og bare fortsette som konsulent. Han var involvert i arbeidet rundt hvem som skulle overta lederstillingen i Tromsø 2018 i mai, men siden da har Myhrvold ikke fått noen nye oppdrag.

- Jeg har gjort mye mindre nå enn tidligere, ja, men det skyldes litt ferie og litt at vi venter på at kvalitetsrapporten skal komme, sier Arne Myhrvold.

- Men jeg har et inntrykk av at de ønsker mine tjenester videre.

60.000 kroner

Ifølge Petter Rønningen mottar Arne Myhrvold mellom 50 og 60.000 kroner i måneden av Tromsø 2018 selv om konsulenten ikke mottar noen oppdrag per dags dato.

- For øyeblikket holder vi igjen litt på bruken av konsulenter nå fordi vi har begrenset med ressurser. Men når kvalitetsrapporten kommer vil vi ha behov for å benytte oss av en hel del konsulenttjenester, så vi holder igjen til den tid kommer, sier Rønningen.

Han synes ikke det er bortkastede penger å la Arne Myhrvold få betaling for å vente på oppdrag.

- Dette er en avtale som ble inngått før min tid i Tromsø 2018, men jeg synes absolutt den er hensiktsmessig. Arne Myhrvold sitter på kunnskap vi trenger framover.

Kjenner anleggskonseptene

Nøyaktig hva Arne Myhrvold vil bidra med når kvalitetsrapporten kommer er foreløpig uvisst.

- Jeg har jobbet mye med anleggskonseptene og kjenner flere elementer i søknaden. Hva arbeidet mitt vil gå ut på er jo litt avhengig av hva som står i tilbakemeldingen. Men jeg har kjempetro på dette prosjektet og har veldig lyst til å bidra, avlutter Arne Myhrvold.

Hans Olav Karde og konjunkturbarometer for Nord-Norge, Petter Rønningen stakk innom Foto: Lars Åke Andersen