Løperduoen har allerede kommet et godt stykke på vei. Til nå er det samlet inn 400.000 kroner brutto.

– Vi er veldig fornøyde med det, og føler vi absolutt er i rute økonomisk. Vi har kostnader på cirka 80.000 kroner og har fått dekket 50.000 kroner av Sparebanken Nord-Norges gavefond. De resterende 35.000 er dekket inn på julegaver og bursdagen min. Jeg hadde 60-årsdag for en stund siden, sier Alf B. Dahl.

– Det er veldig nobelt gjort å gi bort 60-årsgaven sin.

– Det er jo greit, jeg har det jeg trenger. Og det er fantastisk å jobbe med et slikt prosjekt, svarer Dahl.

500.000 kroner

– Målet er det skal stå minst 500.000 kroner på den sjekken vi skal gi 21. juni.

Han og Jon-Geir Iversen skal altså løpe 19 maraton på 19 dager. iTromsø har tidligere skrevet om milslukerne fra Tromsø.

LES MER: 19 maraton på 19 dager

De starter om 71 dager. Duoen har opprettet sin egen hjemmeside.

– Det er et veldig stort spenn i tilbakemeldingene. Da promofilmen vår ble lagt ut på siden hos bymisjonen, fikk den 9.000 visninger på få dager. Det var mange kommentarer på siden. Noen skrev at dette burde ikke Bymisjonen være med på, det er helseskadelig, noen skrev at det er sinnssykt, men det andre meldte at det er fantastisk, «stå på, gutter!», sier Dahl.

LES OGSÅ: Målmaskinen Guro

– Fastlegen min anbefaler ikke turen, men han støtter prosjektet økonomisk, legger han til.

– Lever bare én gang

Han kom nylig tilbake fra treningsleir på kanariøya Fuerteventura.

– En av dagene løp jeg i et ørkenlignende landskap. Jeg sprang mange høydemeter, og det gikk både opp og ned i tre timer i 25–26 graders varme. Det var en liten generalprøve.

– Hvordan gikk det?

– Det var hardt! Det må jeg innrømme, men jeg føler jeg er i rute.

Men verken Dahl eller Iversen er noen smågutter. Dahl har løpt 21 maraton-konkurranser, mens Iversen har åtte og 40 halvmaraton.

– De aller fleste er jo løpt flatt på asfalt. Det er et litt annet terreng på El Camino. Det går opp og ned. Det er jo hele Spania på tvers. Det er nok litt hasard, men man lever bare én gang, sier Dahl.

LES OGSÅ: Trener mer enn du jobber

Jon-Geir Iversen har slitt med en overbelastningsskade i akillessenen, men er på bedringens vei.

– Jeg har trent alternativt; sykkel, styrke, roing og ski. I en måned har jeg løpt fem mil i uka, og om to måneder skal jeg opp til 12–13 mil i uka. Jeg er egentlig i rute og ikke bekymret, sier Iversen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

ARRANGØRER: Her er Alf B. Dahl og Jon-Geir Iversen avbildet i forbindelse med Eidemila for et par år siden. Foto: Øyvind Sivertsen Foto: ØYVIND SIVERTSEN