- Det er min beste plassering noensinne. Det er veldig gøy, sier Vassmyr til iTromsø på telefon fra Trondheim.

Der bor han på rom med kameratene Eirik Silsand Gerhardsen (17) og Tobias Karlsen (17). Førstnevnte går for Tromsø, mens Karlsen representerer Skjervøy. Karlsen ble nummer syv, mens Gerhardsen ble nummer åtte.

- Det er helt fantastisk innsats. Oppladningen har vært bra, vi har det mye gøy på rommet, sier Vassmyr til iTromsø og ler.

Eirik Silsand Gerhardsen var for øvrig en av to skiskyttere som skjøt to fulle hus på sprinten.

- Feirer på McDonalds

- Hvordan skal det feires?

- Det er bankett og premieutdeling i kveld, også skal vi vel feire med en tur på McDonalds, svarer Vassmyr og ler.

- De er seriøse gutter som forbereder seg godt og er nøye. Samholdet i Tromsø og Troms er unikt, og vi har en stamme vi kan bygge på, sier Steinar Vaadal, leder i Tromsø Skiskytterlag.

Stang ut-sesong

16-åringen kan fortelle om en sesong som for det meste har gått stang ut. Da smaker det ekstra godt å ta steget opp på pallen når det gjelder som mest.

- Det kan ikke bli mye større enn dette. Jeg har jobbet mot dette i hele år, sier Vassmyr.

- Dette betyr kjempemye for klubben og for Per. Jeg har aldri sett ham levere et så bra løp, sier leder i Tromsø Skiskytterlag, Steinar Vaadal.

Åtte (!) bom

At Vassmyr skulle ta NM-bronse lørdag var det nok få som trodde på etter NMs åpningsdistanse. På normaldistansen fredag traff han på åtte av 20 skudd, og endte som nummer 35. Lørdag ble det ni av ti treff

- Jeg går fort, men har trøblet mye med skytingen. Da jeg traff var det bare å gå, og det holdt helt inn, sier Vassmyr.

Filip Andersen fra Geilo vant sprinten i overlegen stil. Ned til Halvor Tjøntveit var det nesten ett minutt. Per Vassmyr var åtte sekunder bak sølvet.

Søndag er det stafett, og Vassmyr tror romkameratene går på samme lag. Det avgjøres lørdag kveld.

- Der går vi for en topp fem-seks-plassering, sier Vaadal.

Opp til Halvor Tjøntveit på andreplass var det åtte sekunder. Filip Andersen (i midten) fra Geilo vant foran Halvor Tjøntveit (til venstre), mens Tromsøs Per Vassmyr tok bronsen. Foto: PRIVAT