Styret og de ansatte i Tromø 2018 har vedtatt at selskapet skal avvikles. 31. november trer oppsigelsene av styret og de ansatte i kraft.

Likevel har kommunestyret, som fungerer som eier av selskapet, valgt å utsette en eventuell avvikling.

Selv om Petter Rønningen, administrerende direktør i Tromsø 2018, vet at det er generalforsamlingen som til syvende og sist bestemmer hva man vil gjøre videre med selskapet, så forholder han seg til at det nå er slutt.

- Vi forholder oss til realitetene. Og det er at det er slutt for Tromsø 2018. Derfor kjører vi nå en prosess slik at vi kan få en ryddig økonomisk avvikling, sier Rønningen.

Ser seg om etter jobber

De elleve ansatte i Tromsø 2018 har, ifølge strategi- og kommunikasjonssjef i selskapet, Roger Ingebrigtsen, allerede begynt å se seg om etter nye jobbmuligheter.

- Jeg tror de fleste har det utgangspunktet at selskapet skal avvikles. De må ta vare på sine egne interesser og er alle i et leitemodus nå, sier han.

Hypotetisk

Det som gjenstår for selskapet nå er å lage en sluttrapport hvor de skal evaluere søkerprosessen, før Tromsø 2018 eventuelt går helt inn i historien.

- Hva skjer hvis kommunestyret likevel skulle vedta å opprettholde selskapet?

- Det er hypotetisk. Det har jo nå vært klart i en måned at oppdraget med å skaffe olympiske leker er slutt. Da er neste steg å avvikle selskapet, sier Petter Rønningen, og føyer til:

-Det står uansett igjen å finansiere videre drift, og det er ikke gitt at finansieringen er på plass - selv om man vedtar å endre selskapets formål.

Hva mener du bør gjøres med Tromsø 2018-selskapet?

Roger Ingebrigtsen Foto: Jon Terje Eiterå