I fjor tok volleyballklubben et noe overraskende NM-gull, men i serien var det litt mer ustabile prestasjoner og BKT ble til slutt nummer fire.

I år er ambisjonen høyere enn som så:

– Selvfølgelig er ambisjonene gull. Det er alltid planen, og det vi alle vil ha. Med den stallen vi har i år tror jeg vi har gode sjanser, sier Andreas Dahl-Thorstensen, som har returnert til Tromsø etter et opphold i svenske Falkenberg.

En annen nykommer er amerikanske Matt Thobe. Han er enig i at BKT nå må gå for gull i begge turneringene her hjemme.

– Jeg synes ikke man skal sikte noe lavere enn det. Det var derfor jeg kom hit. I tillegg har vi potensial til å gjøre det bra i Nordic League, sier midtspilleren som ble hentet fra Oslo Volley.

I går hadde Thobe sine to første økter med BKT;

– Det var over 20 spillere på plass kl. 07.00. Det er et godt tegn, sier Thobe.

Konkurrent

Slik beskriver trenere Edgar Broks de fem nykommerne:

• Andreas Andreas Dahl-Thorstensen (21):

– Han er en veldig god opplegger som startet sin karriere hos oss. Nå har han vært ”ute” i noen år, og det er veldig artig at vi har fått ham tilbake. Han blir en god konkurrent til Robin (Bergheim).

• Jon Arnesen (22):

– Kantspiller som kommer fra NTNUI og har vært en spiller jeg har hatt sansen for i mange sesonger. Han har faktisk en kamp for BKT for flere år siden. Allerede da syntes jeg han var en lovende, ung spiller, sier Broks om landslagsspilleren.

Fikk trenertips

• Matt Thobe (28):

– En midtspiller som jeg ogs å har fulgt de siste årene når vi har spilt mot Oslo Volley. I alle møtene har han vært sentral på laget. En fin fyr som jeg i vinter begynte dialogen med, sier Broks.

• Håvard Loland Råheim (21):

– Kantspiller som opprinnelig er fra Stavanger og har gått på Topp Volley. Dermed kjenner han en del av guttene våre fra før. Han har også gått på college og spilt i Canada, og nå hadde han lyst å komme til å studere og spille i Tromsø.

• Jan Potac (32):

– Tsjekkisk midtspiller som har spilt for Askim. Han kom til Tromsø, fordi han fikk jobb her. Jeg ble kontaktet av treneren hans, som jeg kjenner fra før av, og han sa vi ville få en veldig bra blokkspiller.

Broks er enig med spillerne i at man nå går for edelt metall.

– Å kjempe om seriemesterskap og cupgull er helt klart viktig for oss.

Fra forrige sesongs stall har BKT mistet Martin Støyten. I tillegg er det tvilsomt om klubben forlenger med Predrag Vasic.

foto
NM-GULL: I fjor vant BKT cupen. Her jubler de for poeng i finalen. Foto: Jørund Wessel Carlsen