– Jeg hører de roper masse dritt. Jeg trenger ikke å gjenta hva de sa. Det skal selvfølgelig ikke skje, men det skjer gang på gang. Det er på tide å gjøre noe med det, sier Wembangomo til TV 2.

Det var rett før pause – på stillingen 3–0 til Bodø/Glimt – at det ble et kort opphold i kampen.

Stabæk-trener Bob Bradley, Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Stabæk-spiller Mushaga Bakenga gikk bort for å snakke med hjemmefansen, før kampen senere ble startet opp igjen.

STORSEIER: Bodø/Glimt vant til slutt 4–0. Her scorer Ulrik Saltnes kampens siste mål. Foto: Terje Pedersen / NTB

Stabæk-supporternes talsmann Bjørnar Posse Sandboe opplyser søndag kveld til VG at han har snakket med Glimt-backen etter kampen.

– Han mener at han hører noe rasistisk i forbindelse med innkast der Bakenga fikk ballen i hodet. Vi har snakket med spillere, støtteapparatet, fjerdedommer, PSS (sikkerhetsselskapet), innspillingsleder, frivillige, folk foran og bak på 4 ulike tribuneseksjoner og gått gjennom kampsendingen, og vi har ikke funnet noen som har hørt noe, forteller Sandboe.

Uten at han legger saken død av den grunn:

– Vi har uansett forsikret Brice personlig om at vi tar dette på største alvor og gjør det vi kan for å følge det opp, understreker Stabæks supporterleder.

– Personlig hørte jeg det ikke, men Brice gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting». Det er helt sjokkerende og bak mål, sa Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 i pausen.

– Jeg håper de får en lang, lang straff, for det hører ikke hjemme på en fotballbane og ellers i samfunnet. Dette må vi få slutt på, fortsatte han.

Over høyttaleranlegget ble det advart om at kampen kunne bli avbrutt.

– Det eneste jeg håper, er at det er en stor misforståelse. Jeg vil ikke at noen dømmer Stabæk Support før de har alt av svar. Jeg vet at de er med meg i kampanjen mot rasisme jeg er med i, sier Mushaga Bakenga til TV 2.

HETSET: Her er Brice Wembangomo etter en kamp tidligere denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Trenerne Kjetil Knutsen og Bob Bradley sier at de ikke hørte hva som ble ropt. Bradley sier imidlertid til TV 2 at han gjorde det veldig klart overfor supporterne om at det ikke er slik man oppfører seg på Nadderud.

Wembangomo berømmer Stabæk for hvordan de reagerte i etterkant.

– Jeg synes de håndterte det så bra som de får gjort det. Det er viktig å slå hardt ned på det. Jeg skjønner ikke at det går an å holde på sånn i 2023, sier Wembangomo.

Bodø/Glimt vant til slutt 4–0. Nå trenger nordlendingene bare ett poeng på de tre neste kampene for å være sikret gullet. Neste kamp er mot tabelljumbo Aalesund på Aspmyra.

ÅPNET MÅLFESTEN: Sondre Sørli scoret kampens første mål etter å ha blitt spilt frem av Amahl Pellegrino. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter en livlig åpning – med sjanser begge veier – var det Bodø/Glimt som tok ledelsen halvveis ut i førsteomgang.

En ball ble slått i bakrom mot Amahl Pellegrino. Kantspilleren tok noen touch, før han slo inn i boksen fra siden. Der kom Sondre Sørli løpende. Han dempet ballen på brystkassen og pirket så inn 1–0-ledelsen.

ØKTE LEDELSEN: Her feirer Faris Moumbagna sin 2–0-scoring. Foto: Terje Pedersen / NTB

Da slo den velkjente ketchupeffekten inn, for bare 128 sekunder senere lå den andre ballen i nettet bak Stabæk-keeper Isak Pettersson.

Denne gangen ble Faris Moumbagna frispilt av Albert Grønbæk. Spissen var iskald da han satte sitt 15. seriemål denne sesongen.

Rett før pause økte Fredrik Bjørkan ledelsen til 3–0. Ulrik Saltnes la på til 4–0 på overtid. Bodø/Glimt er dermed på god vei mot sitt tredje seriegull på fire sesonger.