– Den hører jeg stadig vekk. Jeg er litt lei av den.

Magnus Bech Riisnæs ler bort det knusktørre ordspillet fra VG, som har kommet altfor sent til festen. Tenåringen, som fylte 19 år lørdag, har virkelig sparket fra seg denne sesongen for Vålerenga, senest fra vingback-posisjon – fullt i tråd med mellomnavnet.

– Jeg liker å tro at jeg er best på midten, men nå er det mange som mener at jeg har gjort en god figur på backen. Det er vanskelig å sammenligne, sier back Bech Riisnæs til VG.

– Hvis jeg tenker tilbake på før sesongen, så hadde jeg vært strålende fornøyd med å spille. Når jeg spiller fast i Vålerenga, min barndoms- og drømmeklubb, så er det ikke noe jeg klager på.

Vingback eller midtbane, det er ikke det som er fremst i hodet på en av de allerede mest etablerte i Vålerenga. Selv om det har vært en stor opptur personlig denne sesongen for 19-åringen, har det stort sett vært nedtur for laget.

BECH TO BUSINESS: Vålerenga og Riisnæs har tre strake tap. Borte mot Sarpsborg er neste kamp. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Vålerenga er nemlig i stor fare for å rykke ned til Obosligaen med fire kamper igjen av sesongen. De har tapt tre strake kamper – mot Brann, Lillestrøm og Rosenborg.

Mot Lillestrøm – på stillingen 0–1 – ble Vålerenga brutalt straffet da Riisnæs mistet ballen som bakerste mann og erkerivalen kontret inn 2–0.

– Du spurte om den største forskjellen på junior- og A-lag, så er det vel det. Gjør du en sånn feil i en juniorkamp, så får du høre det av treneren, men så legger man det bak seg, sier Riisnæs.

– Men her er det folk som brenner for klubben, og du føler ikke du bare skuffer deg selv og laget, men også veldig mange mennesker rundt.

Vålerenga er på kvalikplass og har samtidig kun to poengs luke til direkte nedrykk.

SENTRAL: Magnus Bech Riisnæs plassert i midten av rommet der spillerne går ut på Intility Arena. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

– Hva synes du om situasjonen som klubb som Vålerenga er i?

– Man føler på det hver dag, egentlig.

– Hadde vi spilt med helt lave skuldre og ikke noe å spille for, så kan det også hende at vi hadde fått bedre resultater. Det er det som gjør det gøy å spille i Vålerenga: at du har mange som bryr seg om klubben. Det er noe annet å spille i Vålerenga ... enn i Sandefjord.

– Hvordan er det du merker det?

– Spesielt etter derbyet sist. Jeg som driter meg litt ut på det ene målet til Lillestrøm.

Han fylte 19 år lørdag, men han har raskt lært seg at «man får høre det» om en gjør feil.

– Om det er kommentarer blant folk på bussen eller meldinger ... Man hører det, men jeg er ikke en som tar det for nært. Jeg vil heller ha det sånn, og at de backer meg i medgang enn ingen av delene.

– Svarer du på meldinger?

– Nei. Jeg tenker at oppegående mennesker, de bestemmer seg ikke for å sette seg ned og sende dritt til en 18-åring. De gjør ikke det, så det legger jeg bare helt bort, svarer han rolig og behersket.

Grafikk: www.sofascore.com

Sønnen til Dag Riisnæs, midtbanestrateg for Vålerenga på 1990-tallet, gjorde seg kjent for supporterne med A-lagsdebut i 2021. I år er han en av Geir Bakkes aller mest trofaste – med 21 ligakamper fra start.

Noen i en sentral indreløperrolle, de fleste på vingback.

Riisnæs har allerede mye respekt i garderoben – iallfall ifølge ham selv.

– Jeg er en av de som har vært her lengst utrolig nok, så man føler seg mye mer trygg blant gutta, og kanskje gutta har litt respekt for meg også siden jeg spiller, og man merker det.

– Hvilken type er du på og utenfor banen?

– På banen blir jeg tatt av en del av gutta, fordi jeg klager og sutrer litt. Jeg hisser meg litt fort opp om jeg kan si det sånn. Men utenfor er jeg en ganske rolig fyr, egentlig. Jeg liker ikke å snakke høyest og mest blant folk, men på banen da – da smeller det, smiler han.

BEND IT LIKE «BECHAM»: Magnus Bech Riisnæs har en meget kvalifisert høyrefot. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sarpsborg borte er førstkommende oppgjør for Vålerenga i kampen mot nedrykk.

– Er du innstilt på å bli med Vålerenga ned, om det går så galt?

– Så langt har jeg egentlig ikke rukket og tenkt ennå. Det er en ting som står i hodet på meg, og det er å holde plassen med Vålerenga.

Kontrakten til Riisnæs går ut 31. juli 2027. Han forlenget dagen før Dag-Eilev Fagermo var ferdig i klubben.