– Det føles helt fantastisk. Jeg skjønner nesten ikke hva som skjer og på slutten av finalen var det så tøft at jeg nesten begynte å gråte. For en opplevelse og så morsomt dette er, sier Stene i en pressemelding fra Norges skytterforbund.

Til slutt sto Stene igjen i direkte duell med Wanru Miao. Kineseren var best i kvalifiseringen, men i finalen havnet hun bak utrolig stabil skyting fra den norske jenta. Det ble gitt to poeng i hvert skudd og Stene gikk opp i 10–6-ledelse, men så fikk hun det tyngre i machskytingen som handlet om å komme først til 16 poeng.

Landslagssjef Espen Berg-Knutsen tok time out etter det neste skuddet i den intense VM-avslutningen i Kairo.

SØLVJENTE: Jenny Stene kan juble for VM-sølv i skyting. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Kineseren gikk opp 12–10-ledelse før de to duellantene begge skjøt 10,1 i finalens 13. skudd. Stene vant det neste skuddet etter med knappest mulige margin: 10,4–10,3.

Men kineseren gikk opp i 15–13-ledelse før hun sikret seg VM-gull etter et svært nervøst 15. og siste siste skudd. Stene klarte bare 8,8 mot Wanrus 9,6 poeng. Dermed vant kineseren 17–13 og ble belønnet med VM-gull.

Jenny Stene gjorde sin sterkeste prestasjon noen gang. Hun måtte nøye seg med 12. plass i Tokyo-OL og hadde EM-sølv fra helmatch for fem år siden som sitt beste resultat i mesterskap.

De to norske jentene skaffet samtidig Norge én kvoteplass i Paris-OL om to år.

– De er veldig flinke. Jeg er imponert over det nivået de holder gjennom hele finalen. Det står om både VM-medaljer og kvoteplasser, men i dag holder de roen og fokus hele veien, mener landslagssjef Berg-Knutsen.

Duestad startet meget sterkt på knestående. Med sine 104,8 poeng ledet hun med 1,3 poeng på koreanske Eunseo Lee etter de 10 første skuddene. Jenny Stene startet svakt, men skjøt seg opp til 6. plass i den åtte kvinner store finalen.

VM-BRONSE: Jeanette Hegg Duestad på pallen i VM etter to 4.plasser i Tokyo-OL. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Etter den liggende skytingen falt hun ned på 3. plass bak kinesiske Wanru Miao og Lee. Men avstanden var bare et halvt poeng opp til ledelsen etter at vestfoldingen hadde vært nede på 9,9 på et av skuddene. Stene lå fortsatt på 6. plass.

Så kom Stene som en en rakett på den avsluttende stående skytingen. Jenta fra Rånåsfoss på Romerike viste meget sterke skyting da det gjaldt som mest. I den aller siste serien gikk hun opp i ledelsen.

Jeanette Hegg Duestad endte på bronseplass - en plass opp etter fjorårets to 4. plasser under OL i Tokyo.

– VM-medalje er kjempestort og selvfølgelig enda større når jeg og Jenny får gå på pallen samtidig. Jeg er fornøyd med både kvalifisering og finale, men skulle ønsket litt mer flyt i finalen, sa Jeanette Hegg Duestad.

– Hun har flere fjerdeplasser enn jeg kan telle, så bronsen hennes er like morsomt som sølvet. Plutselig er vi helt i toppen med to stykker, sier en rørt sportssjef Tor Idar Aune til NTB.

– Dette er historisk på så mange måter, mener Aune.

Det er ifølge NTB første gang at Norge tar to medaljer på matchøvelsen for kvinner i et VM. Den eneste tidligere medaljen tok Malin Westerheim da hun ble bronsevinner i Granada i 2014.