Hagen har signert en kontrakt ut 2027 med Vålerenga. Det bekrefter hovedstadsklubben på sine hjemmesider mandag kveld.

– Som Oslo-gutt har jeg selvfølgelig vært og sett Vålerenga spille flere ganger, så det blir utrolig kult å kunne ikle seg den kongeblå drakta å gå ut på Intility Arena, sier Hagen og fortsetter:

– Jeg er født og oppvokst på Oslo øst, og når muligheten kom og det var et reelt alternativ var dette noe jeg hadde veldig lyst til.

Han blir dermed Vålerengas andre signering denne sommeren. Signeringen av den østerrikske midtstopperen Martin Kreuzrigler (29) ble bekreftet forrige uke.

Vålerenga har hatt en nedadgående kurve siden bronsemedaljen i 2020. Tidligere i sommer fikk Dag-Eilev Fagermo sparken. Inn kom Geir Bakke, som har åpnet med tre strake tap i serien. Lørdag ble det 2–3-tap for nedrykksrival Sandefjord.

Oslo-klubben ligger på 15. plass, noe som tilsvarer direkte nedrykk, og er ligaens svakeste hjemmelag. Én seier, null uavgjort og syv tap, betyr at klubben har sin verste hjemmerekke på 48 år.

Poengfangsten på 11 poeng er den tredje svakeste etter 15 kamper i VIF-historien. Kun 1975 (syv poeng) og 1990 (10 poeng) er svakere. Begge sesongene rykket Vålerenga ned.

– Jeg ønsker å bidra til at vi kommer ut av den situasjonen vi er i, og jeg er klar allerede til helga, sier Hagen.

Vålerenga spiller borte mot Strømsgodset lørdag.

Hagen fikk sitt gjennombrudd i Grorud, før turen gikk videre til Bodø/Glimt i 2020. Da nordlendingene hentet tilbake Patrick Berg fra fransk fotball, gikk det ut over spilletiden til Hagen. Ved nyttårsskiftet ble han solgt til IFK Göteborg.

Syv måneder senere er han altså tilbake i Oslo. Hagen er oppvokst på Veitvet på Oslo øst, noen kilometer fra VIFs hjemmebane Intility.

– Elias har andre egenskaper enn det vi har fra før, og vil komplementere laget med sine ferdigheter. Han er en veldig ballsikker spiller som kan diktere tempoet i kampen, sier Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson.