Støyen rundt de to friidrettsstjernene skal være en medvirkende årsak til at sponsorene ikke får møte alle de beste utøverne onsdag og torsdag denne uken.

Norges Friidrettsforbund presenterte tirsdag landslaget for 2024-sesongen. Utøvere på OL-laget (17 stykker) og PL-laget (fem stykker) skal ifølge kontraktene møte på markedsdagene.

– Av de 22 som ideelt sett skulle vært til stede i løpet av de to markedsdagene, er det fem som av ulike årsaker ikke kan komme. Det har de fått lov til, sier Øystein Jarlsbo, mediekonsulent for Norges Friidrettsforbund.

Jarlsbo bekrefter at Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er blant de fem med gyldig fraværsgrunn.

NRK meldte før tirsdagens presentasjon at de to trolig kom til å droppe både uttaket og markedsdagene – og sportssjef Erlend Slokvik var åpen om at den pågående konflikten spilte inn.

– Ja, det er jo det. Det er mye støy for de nå, det er en veldig tøff belastning. Det er en krevende situasjon, som er vanskelig både for Narve og Jakob, uttalte Slokvik.

– Jeg kan bekrefte at totalbelastningen kan gjøre at de ikke har anledning til å møte, sier Jarlsbo til VG.

Markedsdagene gir sponsorer muligheten til å møte stjernene, og til å lage reklameinnhold.

Coop er generalsponsor for Norges Friidrettsforbund.

– Det at noen av profilene har måttet gjøre andre prioriteringer er ikke noe som påvirker våre planer og aktiviteter. Det er hvordan prestasjoner og aktiviteter til profilene er med på å inspirere barn og unge gjennom hele året som er viktig for oss som sponsor, sier kommunikasjonsdirektør Harald Kristiansen i Coop Norge til VG.

I Gjensidige, en av hovedsponsorene, omtales stjerne-fraværene som uproblematisk.

– Vi har en dag som kjøres som planlagt. Det er flere sterke profiler som vi lager innhold på, og det er ikke noe problem for oss at enkelte ikke kan være med. Vi vet at vi får muligheten til å lage innhold med dem senere, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen.