Onsdag vant han finalen i «A-sluttspillet» mot franske Maxime Vachier-Lagrave.

– Jeg misset starten på matchen, fordi jeg sovnet på sofaen, forteller Carlsen til chess24.

Han kom tydelig søvnig til datamaskinen da finalen skulle i gang.

– Maxime ga meg en god match, fortsetter verdens beste sjakkspiller.

– Det var et valg fra begge om å spille skarpe åpninger og varianter der det er så å si umulig å spille tilnærmet perfekt. Så det var en morsom dag med sjakk, sier han til TV 2.

Etter remis i de to første partiene, slo Carlsen til med hvite brikker og vant etter 50 trekk i det tredje partiet.

Det betydde at nordmannen hadde seg med remis i det fjerde partiet. Men det ble svært dramatisk der Carlsen måtte ofre dronningen - og der han endte opp med å måtte gi opp partiet. 2–2 ved full tid!

Dermed ble det armageddon. Der valgte Carlsen - som så ofte før - svarte brikker og kunne dermed klare seg med remis - men hadde kortere betenkningstid enn Vachier-Lagrave (8.28 min. mot 15 min.).

Magnus Carlsen spilte ekstremt raskt og nøyaktig og skaffet seg overtaket i partiet. Etter hvert jevnet det seg ut, men nordmannen var aldri truet, så lenge som remis er det samme som seier for svart i armageddon.

– I armageddon er Magnus alltid mye bedre enn han er i parti fire, fastslår Jon Ludvig Hammer på TV 2-sendingen.

Her kan du spille gjennom partiene (ekstern lenke)

– Jeg spilte ok, sier Carlsen selv til TV 2.

Dette betyr at Carlsen fredag skal spille «Grand final» mot vinneren av «B-sluttspillet», som blir klar torsdag. Motstander for Carlsen fredag blir enten Jan Nepomnjasjtsjij, Anish Giri eller Vachier-Lagrave - franskmannen får en ny sjanse etter reglene i Champions Chess Tour.

– Maxime er en liten favoritt, mener nordmannen.

Magnus Carlsen har vunnet tre av de fire Champions Chess Tour-turneringene han har deltatt i tidligere i år. Han er i storslag og vant nylig World Cup i Baku - en fysisk turnering i langsjakk.