Everton er inne i en blytung periode etter lørdagens tap. Merseyside-laget har ikke vunnet i serien siden 2-0-triumfen mot West Ham 30. oktober. Siden da har det blitt 0-5 mot Chelsea, 1-1 mot Swansea, 0-1 mot Southampton, 1-1 mot Manchester United og nå 2-3 mot Watford.

Watford er nummer sju i Premier League før resten av helgens kamper, mens Everton er nummer ni, kun poenget bak Watford.

Lukaku-mål

Romelu Lukaku ga Ronald Koemans menn 1-0 etter 17 minutters spill på Vicarage Road, men Watfords Okaka utlignet knappe ti minutter før pause. Kvarteret etter pause stanget østerrikske Sebastian Prödl vertene i føringen fra kort hold.

Everton-spillerne hang med hodet da Watford snudde kampen i lørdagens oppgjør. Foto: Reuters

Scoringen ga Watford blod på tann, mens Everton-spillerne virket tafatte. Det forsterket seg da nevnte Okaka nikket inn 3-1 etter corner i det 64. minutt.

Romelu Lukaku reduserte med et presist hodestøt på tampen, men det ville seg ikke for «The Toffees». Everton presset på med alt de hadde, men maktet ikke å få utligningen laget så sårt trengte. Evertons Enner Valencia ropte på straffespark like før slutt, men innbytteren fikk ikke gehør av dommer Anthony Taylor.

Opptur

Watford fikk en viktig opptur med lørdagens triumf. Før 3-1-seieren hadde de gulkledde tapt mot både West Bromwich (1-3) og Stoke (0-1).

Neste utfordring blir tøffere enn lørdagens kamp mot Everton. Watford gjester nemlig Pep Guardiolas Manchester City i neste serierunde.

Everton har også et tøft kampprogram i fortsettelsen. I tur og orden venter Arsenal (h), Liverpool (h), Leicester (b) og Hull (b). Dét kan potensielt gjøre vondt verre for Ronald Koemans utvalgte. (©NTB)