Windingstad kunne juble etter å ha slått tyske Stefan Luitz i finalen. Roland Leitinger fra Østerrike ble nummer tre.

26 år gamle Windingstad imponerte stort, og på veien til finalen slo han ut blant andre landslagskompisene Aleksander Aamodt Kilde og Lucas Braathen i tillegg til Leitinger.

– Det er rett og slett nydelig kjørt. Rått, sa NRK-ekspert og tidligere alpinkonge, Kjetil André Aamodt, under sendingen.

Dette var Windingstads første verdenscupseier. Fra tidligere var en annenplass i storslalåm i Kranjska Gora i mars hans beste prestasjon.

– Det var fantastisk moro. Man hører ofte andre som vinner for første gang si at det er vanskelig å sette ord på det, og det stemmer faktisk litt. Det tar litt tid før det synker inn, sier Windingstad til NTB.

Rasmus Windingstad imponerte stort i mandagens parallellstorslalåm. Foto: Gabriele Facciotti, AP / NTB scanpix

Fryktet tidlig exit

Han stakk av med seieren til slutt, men etter å ha trøblet i sin første av to kvalifiseringsrunder mandag, fryktet han at han måtte være tilskuer under konkurransen.

– Det er ikke noen tvil om at den tanken slo meg, sier 26-åringen.

Da han plutselig sto på toppen og skulle kjøre finale, følte Windingstad at det ikke var noe å tape.

– Jeg visste at jeg var garantert en annenplass uansett hva som skjedde. Da ble det enklere å tenke at jeg bare måtte gå for det og kjøre sånn som i de andre rundene. Det fungerte relativt greit, sier han fornøyd.

Rasmus Windingstad er en del av alpinlandslaget. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Sterk laginnsats

Mandagens vinner var også full av lovord om de andre utøverne på det norske landslaget.

Nok en gang ble det nemlig en god norsk dag i Alta Badia. Hele fire nordmenn endte blant de sju beste. I tillegg til Windingstads imponerende prestasjon ble Leif Kristian Nestvold-Haugen nummer fire, Lucas Braathen nummer fem og Henrik Kristoffersen nummer sju. Femteplassen var 19 år gamle Braathens beste plassering i verdenscupen.

I tillegg var Aleksander Aamodt Kilde raskest i kvalifiseringen, men han gjorde en feil i duell med Windingstad og røk ut i åttedelsfinalen.

– Vi hadde en så god dag i går, og så klarte vi å levere på samme nivå i dag. Det er utrolig moro, sier Windingstad.

Kristoffersen vant søndagens storslalåm på samme sted, mens Kilde sikret karrierebeste i øvelsen med sin fjerdeplass. Også Windingstad og Braathen leverte sterke konkurranser med henholdsvis sjuende- og åttendeplass.

I samme konkurranse ledet Nestvold-Haugen etter én omgang, men fikk det ikke til å stemme i den andre omgangen.

(©NTB)