Podolski har bestemt seg for slutte med landslagsfotball, og derfor fikk han også lov til å være kaptein av trener Joachim Löw i sin aller siste kamp med landslagstrøya på.

Kampen var Podolskis 130. for Tyskland, og målet han bidro med etter 69 minutters spill var av det vakre slaget. Det var også hans fulltreffer nummer 49 for Tyskland.

Lukas Podolski (i midten) feirer etter supermålet mot England. Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix

Podolski fikk stort rom fra rundt 25 meters hold, og med venstrefoten skrudde han ballen utakbart i krysset. 49 mål på 130 landskamper lar seg høre for 31-åringen som til daglig spiller i tyrkiske Galatasaray.

– Det var nesten som et filmmanuskript, sa Podolski til tyske ARD.

– Jeg er stolt av å ha vært en del av dette laget i 13 år, fortsatte spisslegenden.

14 minutter etter scoringen ble han byttet ut med Sebastian Rudy. Det var både tårer og smil å se da han gikk av banen og fikk en god klem av trener Löw.

– Dette var typisk «Poldi», sa Löw og fortsatte at «spesielle spillere fortjener en spesiell avslutning».

Podolski debuterte for Tyskland helt tilbake i 2004.

England dominerte store deler av kampen. Adam Lallana avsluttet i stolpen, mens Dele Alli misbrukte en annen stor sjanse da Tyskland vant hjemme mot engelskmennene for første gang på 30 år.

Tyskland har holdt nullen i 648 minutter på rad. Det er tysk landslagsrekord.

– Vi hadde de største sjansene i kampen. Når vi ser tilbake, dersom vi hadde scoret på sjansene våre, hadde vi vunnet kampen. Det er en læringskurve for oss, sa England-kaptein Gary Cahill til ITV.

(©NTB)