Søndag bekreftet Norges Fotballforbund at Tore Reginiussen er ute av troppen, og at Håvard Nordtveit trolig heller ikke rekker tirsdagens EM-kvalifiseringsmøte med Romania i Bucuresti.

Inn kommer Strømsgodsets Jakob Glesnes. Han er første fra Hordaland på landslaget siden Erik Huseklepp.

På en pressekonferanse søndag begrunnet landslagssjef Lars Lagerbäck valget av Glesnes.

– Når vi sitter med en liste vi har, og ser på dem som spiller hjemme i Norge, har han vært blant dem vi betrakter som de beste i eliteserien, sier landslagssjef Lagerbäck om valget.

Jakob Glesnes fra Strømsgodset er ny i landslagstroppen. Foto: Fredrik Hagen, NTB SCANPIX

Skadeproblemer

Håvard Nordtveit forlot banen med skade allerede før pause da Spania ble holdt til 1-1 på Ullevaal lørdag. Inn kom Roseborgs Even Hovland. Foran tirsdagens bortekamp vil Lagerbäck ha flere alternativer å spille på i midtforsvaret.

Tore Reginiussen har slitt med skade den siste tiden, men har likevel vært en del av landslagstroppen. Da han tok ut troppen sa Lagerbäck at det ikke var aktuelt å hente inn en erstatte for finnmarkingen dersom han ikke ble klar til kampene mot Spania og Romania.

Landslagssjef Lars Lagerbäck på den norske treningen før avreise til Romania. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter at også Nordtveit havnet på sidelinjen lørdag ble det likevel behov for å ta grep.

Lørdagens ene poeng mot Spania betyr at EM-håpet fortsatt lever for Norge. Seier i det tre siste kampene må samtidig til dersom Lagerbäcks mannskap skal være direktekvalifiserte for neste års sluttspill.

Første oppgave blir den vanskelige bortekampen i Romania tirsdag.

(©NTB)