Den tradisjonsrike Altaturneringa i håndball gikk av stabelen helga som var, med hele 16 lag fra Tromsø Håndballklubb i aksjon. Flere av lagene gjorde seg også bemerket med sterke resultater.

Klubbens guttelag for 13-, 14- og 16-åringer gikk alle tre til topps i turneringen. Det samme gjorde THKs J15-lag. J15-laget stilte også i 16-årsklassen, og tok en sterk bronsemedalje. Bronse ble det også for klubbens J13-lag.

VANT: THK sitt J15-lag vant mot arrangørklubben Alta i sin finale. Foto: Privat

Både G14- og G16-lagene vant sine finaler på dramatisk vis. Det måtte ekstraomganger til før de kunne juble for gull, etter seire mot henholdsvis Nord SK fra Karmøy og svenske Kiruna. J15 vant for øvrig sin finale mot arrangørklubben Alta.

Styreleder Øyvind Sørensen gleder seg stort over den sterke innsatsen. Det til tross for at treningsforholdene i Tromsø er mildt sagt vanskelige.

– Det er artig å se at vi hevder oss så godt, og fortsatt har gode resultater. Det har vært en følelsesladet reise med glede, spenning, og til og med noen tårer – både av glede og litt av fortvilelse. Alt i alt har det vært en fantastisk helg, fylt med håndballidenskap, oppsummerer Sørensen

TIL TOPPS: THKs G14-lag gikk til topps i Altaturneringen. Foto: Privat

De sterke resultatene kommer på tross av at treningsforholdene i Tromsø ikke er mye å skryte av.

– THK har virkelig vist seg fra sin beste side, og det er inspirerende å se nivået, litt «mot alle odds». Tenk om vi hadde minst én tett hall å spille i, sier Sørensen.

Tromsdalshallen har vært hallen som brukes mest til håndball i byen, men har den siste tiden hatt store utfordringer med lekkasjer fra taket, i tillegg til elendige garderobefasiliteter.

– Flere av lagene bruker Tromsdalshallen til trening. Vi kan bruke den til trening, men må ta værforbehold. Nå har håndballregionen bestemt at det ikke kan spilles kamper der. Vi er i dialog med kommunen om å få flyttet kamper til andre haller i byen, men flere helger er fullbooket. Situasjonen er prekær, og det haster å få gjort noe, sier styrelederen.

VANT: THKs G13-lag gikk til topps i Altaturneringen. Foto: Privat