Det får VG bekreftet fra kilder med kjennskap til saken.

Avgjørelsen er tatt etter en uttalt mistillit mellom hopperne og Stöckl den siste tiden. Partene møttes på Gardermoen i går, mandag, men uten at det endte med forsoning.

Det skal være Alexander Stöckl selv som har bestemt seg for å bli hjemme til helgen.

Det var etter skiflygings-VM i Kulm at de mannlige landslagsutøverne skrev et brev til hoppkomiteen i Norges Skiforbund der det ble uttrykt kraftig kritikk mot atferden og væremåten til Stöckl.

Siden den gang har ikke østerrikeren deltatt på rennene i hverken Sveits, USA eller Japan. Nå holder han seg også hjemme fra tyske Oberstdorf kommende helg.

– Vi har hatt et godt møte der vi fikk snakket sammen om de utfordringene vi har. Det betyr ikke at vi er enige om alt, men vi forstår hverandre bedre, skrev partene i en felles uttalelse etter mandagens møte på Gardermoen.

Etter det VG forstår er problemene likevel ikke ryddet av veien. Tvert imot skal misnøyen mellom partene fortsatt være der.

Hoppkomiteen, samt flere av Norges fremste hopplag, støtter etter det VG erfarer hopperne i den pågående konflikten med deres egen landslagstrener. På den andre siden har Stöckl støtte av sin nærmeste leder, Clas Brede Bråthen.

Stöckl har vært norsk landslagstrener siden 2011 og befinner seg midt i en kontrakt som løper frem mot 2026.

Clas Brede Bråthen har allerede gitt beskjed om at han gir seg som sportssjef etter årets sesong.

FRONTER «OPPRØRET»: Johann Forfang er talsperson for utøverne, som ikke har sagt stort etter at de sendte brev til hoppkomiteen. Foto: Ole Kristian Strøm / VG