Bildene publisert på sosiale medier viser det som skal være tennisstjernens far omgitt av personer med russiske flagg. I videoen kan man se Srdjan Djokovic foran et russisk flagg som har Vladimir Putins ansikt påtrykt.

Bildene er omtalt gjengitt av flere medier, blant annet BBC, Aftonbladet og The Guardian.

PAPPA DJOKOVIC: Srdjan Djokovic. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Bildene skal ha blitt tatt etter onsdagens Novak Djokovic-seier mot russiske Andrej Rublev. I etterkant av kampen ble fire russiske fans pågrepet for å ha truet sikkerheten.

Situasjonen skal ha eskalert da russiske fans viste seg i en trapp utenfor stadion i etterkant av kampen. Der ble et lignende flagg som i videoen av Djokovics far vist frem.

Under kampen ble det også bemerket at en mannlig tilskuer blant den serbiske fansen bar en t-skjorte med en stor «Z».

Samme krigssymbol var å se på t-skjorten til mannen Djokovics far poserer med i videoen. På russisk skal mannen i videoen si «fra Melbourne, Australia til våre brødre i Moskva».

Hilsenen som sendes dediserer mannen til Alexander Zaldostanov - den internasjonale presidenten av den russiske motorsykkelklubben Night Wolves.

Zaldostanov er ifølge The Guardian sett på som en personlig venn av Putin.

Rettelse: I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at Srdjan Djokovic ifølge flere medier skulle ha uttalt «lenge leve russerne» i denne situasjonen. Dette stemmer ikke, oversettelsen av det han uttalte var feil. Rettelsen ble gjort lørdag 28. januar klokken 16.45.