– Det er befriende. Det har vært en tung sesong. Personlig og for laget.

Simen Juklerød koster på seg et lite smil i møte med VG. 2–0 mot Kristiansund gir et godt utgangspunkt før returkampen mot Intilty. Mye skal gå galt om Vålerenga roter bort ledelsen de fikk med seg fra klippfisk-byen.

Nå kan Juklerød og gjengen tape med ett mål på hjemmebane, og likevel holde seg i Eliteserien.

Blant annet takket være Juklerøds scoring.

29-åringen kom stormende på en overlapp. Alene med keeper satte han ballen sikkert i mål.

Jublende med fansen kunne han endelig slå tilbake etter et år med mye plager.

– Han har hatt det tøft, sier trener Geir Bakke.

Smerter i leggene gjorde at Juklerød hadde vondt i store deler av sommeren. Han spilte de aller fleste kampene fra start fra mai til august, men skjulte i perioder hvor vondt han hadde.

– Jeg spilte elleve kamper med en legg som var veldig vond. Jeg tok mange tabletter før kamp og var vel på 70 prosent på en god dag. Jeg valgte å operere og det tok litt tid å komme tilbake. Så har jeg vært irritert for ikke å ha spilt mer etterpå, men sånn er det for alle fotballspillere, sier han.

– Han hang i tauene og prøvde å kjempe seg gjennom det. Han spilte med store smerter og ble en blekere utgave av seg selv. Nå føler jeg at vi ser «Jukle-gutten» igjen. Nå synes jeg han er «back in town», sier en fornøyd trener Geir Bakke.

29-åringen returnerte til Vålerenga i fjor sommer etter flere år i belgisk fotball. Siden har det vært skader og nedturer som har preget VIF-karrieren mer enn noe annet.

– Jeg har fått mye behandling og gikk gjennom mye smerte. Du har vondt, men gjør ditt beste. Til slutt må man bare ta grep, sier han.

– Hvordan er det da å få denne oppturen?

– Det er veldig godt. Forhåpentligvis rir vi dette inn og kan bygge mot en ny sesong som forhåpentligvis blir bedre enn i år, sier Juklerød.

I Kristiansund var Vålerenga det beste laget og vant fortjent.

Men selv om Oslo-klubben har to mål å gå på, advarer Geir Bakke mot å tenke at dette er avgjort.

– Vi tenker ikke sånn. Nå er det ny kamp og den kampen skal vi gjøre alt vi kan for å ta tak i. Vi skal drive det på våre premisser og da må vi være hundre prosent restituerte, klare og profesjonelle, sier Bakke.