Nå skal de vises frem for offentligheten på Galleri Fineart på Tjuvholmen i Oslo. Mandag ble et enormt Haaland-portrett i vikingkostyme avdekket utenfor galleriet.

– Jeg er stolt av det. Jeg er stolt av at det avdukes her i Oslo og jeg kan ikke tenke meg et mer passende sted å avduke det, sier Yarrow til VG.

Selve fotoshooten måtte holdes hemmelig. Telemarksavisa var eneste avis til stede på Munkebakken under forrige landslagssamling.

De skriver at ikke noen andre pressefolk ble invitert av frykt for at Haaland da ikke ville dukke opp.

Men det gjorde han, og i vannkanten utenfor Lysaker i Bærum tok de bildene i vikingkostyme som nå er blitt del av en egen utstilling.

ALT GIKK BRA: David Yarrow sørget for at Haaland ungikk å bli rammet av både maneter og skarpe gjenstander i vannet. Her feirer de overstått seanse. Foto: Olafur Jons

Ifølge Yarrow tok det rundt 40 minutter fra Haaland steg ut av bilen ikledd landslagstøy til han kom seg opp av vannet igjen etter endt fotoshoot.

– Vi jobbet raskt av respekt for ham. Vi ønsket ikke å ta ham bort fra laget for lenge. Vi nøt det og hadde det gøy, sier fotografen om stjernemøtet.

Rolf Stavnem er daglig leder i Fineart. Han uffer seg litt da han blir spurt om opptaksdagen.

– Jeg hadde hjertet i halsen, for å være ærlig. For jeg visste hva som skulle skje, og jeg var ikke helt sikker på at Erling visste hva som skulle skje, sier Stavnem til VG.

Han forteller at Haaland kom i fotballtøy, ble tildelt et vikingsverd og sminket opp, før han ble sendt ut i vannet.

– Haaland sto der ute og hutret og frøs i sikkert en halvtime, men vi vant kampen (mot Georgia) og alt gikk bra.

Se bilder fra kulissene i galleriet under:

Torsdag åpner den på Tjuvholmen, der Haaland er en av flere norske idrettsstjerner fotografert av Yarrow. Også Casper Ruud er avbildet i et lignende kostyme til utstillingen.

Tidligere har han også fotografert alpinisten Aleksander Aamodt Kilde og kjæresten Mikaela Shiffrin i en ekspedisjonssetting.

Yarrow forteller at han tok bilder under OL i Lillehammer. Han er fascinert over hvordan Norge har utviklet seg som idrettsnasjon de seneste årene, og nevner suksessen til blant andre Casper Ruud og Viktor Hovland.

Tennisstjernen Casper Ruud er en del av utstillingen på Tjuvholmen. Foto: Jens Friberg, VG

Fotografen sier han minnes Tore André Flo godt, men poengterer at Haaland er et steg opp.

– Det er ekstraordinært. Denne fotballspilleren går ovenpå alle andre i norsk fotball. Det er gyllen æra for norsk sport, sier Yarrow.

Skotten peker på likheten med sitt hjemland, som har omtrent like mange innbyggere som Norge.

– Vi produserer idrettsmenn fra pubsporter som biljard og dart, mens dere produserer idrettsutøvere fra store utendørssporter.

– Dere bokser langt over deres egen vektklasse, sier Yarrow.

Yarrow er en internasjonalt anerkjent kunstfotograf, og har tidligere også jobbet med supermodeller som Cara Delevigne og Cindy Crawford.

Rettelse: VG skrev først at eiendommen Munkebakken, der bildene ble tatt, ligger på Bygdøy i Oslo. Det riktige er at eiendommen ligger på Lysaker i Bærum, utenfor Oslo. I kortversjonen var det en upresis oversettelse hvor det kunne fremstå som at Haaland (og ikke bildene) var skutt, men det stemmer selvsagt ikke. Feilen ble rettet 25. september 2023 klokken 14.48.