Det er fire måneder siden Osaka ble mamma til en jente, og nå er hun straks tilbake på tennisbanen blant de beste i verden.

26-åringen fra Japan har fire Grand Slam-titler, men har ikke spilt internasjonalt på toppnivå siden høsten 2022.

– Jeg gleder meg stort til å komme tilbake på tennisbanen for å konkurrere igjen, sa Osaka da hun kommenterte deltakelsen i Brisbane International.

Turneringen er en oppvarmingsturnering til Grand Slam-turneringen Australian Open, som går av stabelen i Melbourne i andre halvdel av januar.

VERDENSENER: Naomi Osaka har vært verdens beste tennisspiller. Her fra OL i Tokyo i 2021. Foto: TIZIANA FABI / AFP / NTB

Den tidligere verdenseneren varslet i september at det var et comeback i vente. I 2021 var hun på Times liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

I 2019 var hun verdens nest best betalte kvinnelige idrettsutøver med en årsinntekt på rundt 215 millioner kroner ifølge Forbes, bare Serena Williams skal ha tjent mer.

Osaka har tidligere vært åpen om at hun tidvis har slitt mentalt på grunn av stort press knyttet til kravet om å prestere på det aller høyeste nivået.