Strømsgodset fikk en tung kveld i Bodø.

I tillegg til at klubbens tidligere gullkalv Tobias Gulliksen sørget for en marerittstart, ble vondt til verre da Viljar Myhra slapp inn et fryktelig baklengsmål for drammensklubben.

Strømsgodset satt inn en sluttspurt, men klarte ikke å score mot Glimt. Glimt passerer dermed Viking og tar tilbake tabelltoppen. Viking tapte hele 0–4 mot Molde søndag kveld.

– Jeg har tro på at hvis vi presterer godt, så har vi en god sjanse til å vinne serien, sier oppgjørets andre målscorer, Ulrik Saltnes, til TV 2.

DOBLET: Ulrik Saltnes var noe heldig da han satte inn 2–0 for Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Tross seier, ble det et lite skår i Glimt-gleden kvarteret før slutt.

Nøkkelspiller og Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino pådro seg et gult kort etter en takling. Det var hans fjerde for sesongen, noe som gjør at han må stå over nøkkelkampen mot Molde neste helg.

Angrepsspilleren var mildt sagt misfornøyd med kortet.

– Det er ingenting. Det er en vanlig duell. At de skal dømme gult kort på det, er bare piss. Det er en situasjon der rett før som han ikke gir gult kort på når jeg prøver å sette i gang kjapt. Den listen dommerne legger seg på er pinlig, sier Pellegrino til TV 2.

Glimt-trener Kjetil Knutsen er uenig med egen stjernespiller.

– Når jeg har sett den om igjen, så er det gult kort, sier han til TV 2.

Til VG svarer dommer Espen Eskås at bildene taler for seg selv, men han vil ikke uttale seg mer om situasjonen. Eskås viser også til kommentarer fra Glimts egen trener og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som begge mener det var gult kort.

FORTVILTE: Pellegrino var tydelig misfornøyd da han fikk det gule kortet som gjør at han mister toppkampen mot Molde neste helg. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Kampen hadde så vidt kommet i gang da Gulliksen pirket inn 1–0-målet for Bodø/Glimt.

Amahl Pellegrino sendte ballen i føttene til Gulliksen, som enkelt kunne sende Glimt i føringen. Like etterpå feiret den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Det beklaget han senere.

– Jeg glemte helt at det var Godset når jeg først scoret der. Beklager for at jeg feiret, sa 20-åringen til TV 2 i pausen.

Feiringen til Gulliksen ble dog raskt avbrutt. Målet ble nemlig først annullert for offside.

Rett før spillet skulle settes i gang igjen, ble det signalisert for en VAR-sjekk og det ble omgjort til mål.

BEKLAGDE: Tobias Gulliksen (til høyre) scoret, men angret tilsynelatende på én ting i etterkant. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Verre ble det for gjestene etter rundt en times spill. Viljar Myhra hadde tidlig i den andre omgangen vartet opp med to nydelig redninger, men skulle kontrastene bli store for Strømsgodsets sisteskanse.

Myhra så ut til å full kontroll på et skudd fra Ulrik Saltnes, men avslutningen som kom relativt rett på mål, gikk via hendene til keeperen og i mål.

Strømsgodset forblir på 10.-plass i Eliteserien etter tapet.