I et Facebook-innlegg på mandag meddelte Osnes at han trekker seg fra jobben.

«I går kveld var ikke første gangen jeg fikk hets fra J-feltet på tribunen, men det var første gangen jeg fryktet at datteren min på 10 år skulle få det med seg.»

Komikeren har fungert som oppvarmer siden coronaperioden, hvor det bare var et begrenset antall tilskuere som slapp inn på kamp.

Målet er å få hele stadion til å lage mest mulig lyd. Men ikke alle er like fornøyde med ordningen.

«Stygge meldinger i sosiale medier, stygge blikk og frekkheter i på uteplasser i Bodø, og hets og tilrop fra tribunen. Alt dette fra mennesker som ikke legger skjul på at de tilhører J-feltet og ikke ønsker å se meg før kamp fordi det ikke er innafor hvis man er en ekte supporter. Jeg tenker at man kan godt være uenig i hvordan man vil ha det før kamp, men den slags type oppførsel er uakseptabelt», skriver Osnes på Facebook.

GUL MANN: Dette er fjerde sesongen Erlend Osnes varmer opp publikum før kamper. Men nå har han fått nok. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Konflikten går ut på at en del av Glimt-fansens harde kjerne på J-feltet ønsker at de selv skal ha ansvaret for å skape stemningen før kamp, og ikke en oppvarmer ute på banen.

– Vi har opplevd at når vi har bra trykk og han kommer inn, blir det litt drept. Men jeg vet også det er folk som er veldig for showet hans. Personlig synes jeg ikke det er nødvendig, men hvis han har opplevd hets er det veldig beklagelig, uttalte arrangementsansvarlig i J-feltet, Christoffer Simonsen Klette, til Avisa Nordland mandag.

Kjetil Knutsen synes det er veldig synd at Osnes har blitt utsatt for stygge kommentarer.

– Man kan være uenig om ting, men det er måten man kommuniserer på. Drittpreik, sjikanering, mobbing... Det er helt håpløst mot en person som har et stort, gult hjerte og stiller opp på frivillig basis for Glimt. Det må være mulig å skape en debatt med en saklig tone, sier Knutsen dagen før Conference League-møtet med belgiske Club Brugge.

J-FELTET: Bodø/Glimts harde kjerne har fast plass på enden av langsiden med spillerbenkene. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Han understreker at de fleste på Aspmyra er «flotte folk som støtter laget og ønsker å skape god stemning».

Bråket har også ført til at flere personer har trukket seg fra styret i J-feltet. Nå har Bodø/Glimt invitert til møte med alle medlemmer av J-feltet på fredag «for å legge til rette for god supporterkultur».

– Jeg tror at noen på J-feltet glemmer at Aspmyra ikke er verdens mest moderne stadion. Akustikken er ikke veldig god. J-feltet er ekstremt flinke, men jeg tror det er en del andre folk som han gjør en stor nytte for, sier Knutsen under onsdagens pressekonferanse.

Midtstopper Brede Moe svarer følgende da VG spør ham om hva som er hans syn på konflikten:

– Jeg synes Erlend har gjort en fin jobb, så er det synd hvis han føler at det har kommet noen kommentarer som ikke skal komme. Samtidig synes jeg J-feltet lager veldig god stemning, så det er vanskelig for meg å si at jeg foretrekker det ene eller det andre, sier Moe.

Glimt-fansen har fått oppleve mye de siste årene: