Det var første gang på ti år at United-spissen ikke hadde vunnet Guldbollen under den svenske Fotbollsgalan. Ibrahimovic fikk imidlertid prisen for årets angrepsspiller mandag kveld.

– Som alle vet har jeg startet å spille igjen. Et stort takk for prisen, den betyr veldig mye for meg, sa den svenske superstjernen i en videohilsen under gallaen mandag.

– Og gratulerer med VM-plass, lo Zlatan.

foto
Zlatan Ibrahimovic fikk prisen som Årets angrepsspiller under den svenske fotballgallaen. Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix

Tilbake

Lørdag var Ibrahimovic tilbake på banen for første gang siden han pådro seg en alvorlig kneskade i april. Han slapp til mot slutten i Uniteds 4-1-seier over Newcastle.

Da var det 216 dager siden svenskens forrige kamp. Zlatan scoret 28 mål for United i forrige sesong.

Zlatan er godt vant med å få priser under den svenske Fotbollsgalan, blant annet har han fått Guldbollen ti år på rad. Sist gang en annen en Zlatan fikk den gjeve prisen var i 2006, da Fredrik Ljungberg fikk utmerkelsen.

I år gikk altså Guldbollen til landslagskaptein Andreas Granqvist, som til daglig spiller i den russiske klubben FK Krasnodar.

– Jeg er utrolig takknemlig, sa Granqvist (32) i etterkant.

Tabbe

Under gallaen hadde også konferansier Fredrik Berling ett av sine mindre stolte øyeblikk. Det er riktignok ikke alltid like lett å huske hva folk heter, men når man deler ut en pris bør navnet sitte på første forsøk. Men under utdelingen av årets kvinnelige midtbanespiller, Kosovare Asllani, gikk det i ball for Berling.

– Han snublet på etternavnet mitt. Han fikk det riktig først når jeg sa Asllani, sier prisvinneren.

Asllanis landslagsvenninne Jessica Samuelsson, som fikk prisen for Årets back, var alt annet enn imponert over konferansieren.

– Jeg synes ikke det er greit, det er slurvete. Først og fremst bør alle vite hvem «Kosse» er, og ikke minst hva hun heter.

(NTB)