Det bekrefter Watford lørdag. Spanjolen Gracia er dermed den første manageren som forsvinner fra Premier League denne sesongen.

46-åringen har trent klubben siden 2018. Forrige sesong ledet spanjolen Watford til 11.-plass i serien og en FA-cupfinale. Der ble det et stygt 0–6-tap for Manchester City.

Denne sesongen har det gått tungt. I løpet av fire kamper har Watford rasket med seg ett poeng og ligger helt nederst på tabellen.

– Javi har representert Watford med stor verdighet, og han vil alltid fortjene vår største respekt for det han har fått til, sier klubbens styreformann Scott Duxbury på Watfords nettsider.

foto
Quique Sánchez Flores er tilbake i Watford. Han trene klubben mellom 2015 og 2016. Foto: Alex Morton / Reuters / NTB scanpix

Det tok ikke lang tid før en erstatter var på plass. En drøy halvtime senere presenterte klubben Quique Sánchez Flores som sin nye manager. Spanjolen trente Watford mellom 2015 og 2016. Han har inntil nylig vært i kinesisk fotball.

Javi Gracia er ikke den første Premier League-manageren gjennom historien som må pakke sakene allerede etter fire seriekamper av sesongen. Frank de Boer led samme skjebne i Crystal Palace i 2017. Han hadde blitt ansatt i London-klubben 77 dager tidligere, ifølge BBC.

Watford har de siste årene hatt for vane å kvitte seg med managere. Gracia er den femte som forlater klubben siden juni 2015.

(©NTB)